Leros News’te yayımlanan görüntülere göre, ada programı kapsamında marinayı gezen Miçotakis, limanda demirli çok sayıda Türk bayraklı tekneyi fark etti. Liman görevlilerinin bölgede Türk teknelerinin yoğun olduğunu aktarması üzerine Başbakan, Türk bayraklı bir teknenin yanına giderek teknedekilere el salladı.
Türk denizcilerle kısa süre sohbet eden Miçotakis, Türkçe “Hoş geldiniz. Nasılsınız?” ifadelerini kullandı. Tatilcilerin davetine teşekkür eden Yunanistan Başbakanı, “Güzel tatiller dilerim, kendinize dikkat edin.” diyerek marinadan ayrıldı.
Ziyareti sırasında adadaki sınır karakollarını da ziyaret eden Miçotakis, geçmiş yıllarda göçmen krizinin ön planda olduğu sınır adalarında bugün farklı bir tablo yaşandığını belirtti. Türkiye ile uygulanan kapıda vize sistemi sayesinde Oniki Ada’ya gelen Türk turist sayısındaki artışın hem ada ekonomisine hem de yerel esnafa önemli katkı sağladığını ifade eden Miçotakis, bunun bölge açısından olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.
Leros News’in paylaştığı görüntüler, Miçotakis’in Türk turistlerle samimi diyaloğunu ve adadaki turizm hareketliliğini gözler önüne serdi.

