19 Nisan 2024 Cuma

MEGA AMBULANS BODRUM'DA ÜRETİLDİ

BHM
18.07.2019 09:16
MEGA AMBULANS BODRUM'DA ÜRETİLDİ
Bodrum'da bir firma tarafından üretilen ve ilk olduğu belirtilen 'Mega ambulans ve mobil hastane otobüsü', düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.
Dünyada bir ilk olan “Mega ambulans ve hastane otobüsü” Türk mühendisleri tarafından Bodrum’da marin teknoloji ile üretildi.

Bodrum’da 2 ayda Proje Yapım adlı şirket tarafından üretilen ve yurt dışına ihraç edilecek olan hastane otobüsü için tanıtım kokteyli düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Aras, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç ve çok sayıda davetli etkinliğe katıldı.

Mobil hastane niteliğinde olan otobüste aynı anda 8 hastanın, nabzı, EKG’si, vücut ısısı, vücut oksijeni, tansiyonu ayrı ayrı ekranlardan izlenebiliyor. Alarmlı oksijen ve vakum müdahalesi yapılabiliyor. Ayrıca bu çılgın otobüs konuşabiliyor, siren sesi yerine araçlara otomatik yolu açın anonsu yapıyor, kapılar açıldığında çevredekilere sesli anons yapıyor. Uzaktan kumandalı dev projektörlerle olay yerini 360 derece aydınlatabiliyor ve daha birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Dünya’da ve sağlık alanında bir ilk olan bu otobüs, yüzde yüz Türk malı olarak Bodrum'da üretildi.

Tanıtım kokteylinde konuşan şirket müdürü Gökhan Şen, hayata geçirdikleri projenin yürüyen bir hastane niteliğinde olduğunu belirterek, "Aynı anda 8 yoğun bakım hastası yatabiliyor. Hastaların nabzı, EKG'si, vücut ısısı, oksijeni, tansiyonu ayrı ayrı ekranlarda izlenebiliyor. Alarmlı oksijen ve vakum müdahalesi yapılabiliyor. Hastalar, 8 kamera ile uydudan takip edilebiliyor. Ayrıca bu çılgın otobüs konuşabiliyor. Siren sesi yerine, araçlara otomatik yolu açın anonsu yapıyor. Kapılar açıldığında, çevredekilere sesli anons yapıyor. Uzaktan kumandalı dev projektörlerle olay yerini, 360 derece aydınlatabiliyor ve daha birçok inanılmaz özelliği barındırıyor" dedi.

Otobüsün açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, daha sonra sağlık aracının içini inceleyerek şirket müdürü Gökhan Şen'den bilgi aldı.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com