20 Nisan 2024 Cumartesi

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: '%90 SABOTAJ İHTİMALİ VAR!' BÖRDÜBET ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINAMIYOR!

BHM
22.06.2022 01:05
MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: '%90 SABOTAJ İHTİMALİ VAR!' BÖRDÜBET ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINAMIYOR!
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçedeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili konuştu. Başkan Oktay, en büyük olumsuzluğun rüzgarın şiddetli olması ve havanın kararması olduğunu belirterek "Durumumuz çok da parlak gözükmüyor" dedi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde üç farklı noktada aynı anda çıktığı belirtilen orman yangını, kısa sürede büyüdü. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, katıldığı canlı yayında, yangınların çıkış nedeninin sabotaj olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ise, arıcıların yangının başlamasının ardından 3-4 kişinin ormanlık alandan kaçtığını gördüklerini ve sabotaj ihtimalinin yüzde 90 olduğunu açıkladı.

Turizm cenneti Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Bördübet mevkiinde bulunan ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın için hem karadan hem de havadan müdahale edilmesi için ekipler seferber edildi.

KARA EKİPLERİ BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı helikopterlerin yanı sıra arazözler, iş makineleri ve çok sayıda orman işçisi ile müdahale ediliyor. Yangına ilk etapta 5 helikopter ile müdahale edilirken, kara ekipleri de bölgeye yönlendirildi. Havanın kararması ile birlikte alevlere müdahalenin karadan devam edeceği bilgisi edinildi.

"HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR"

Yangının ardından bölgeye giden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangınla ilgili son durumu kamuoyu ile paylaştı. Başkan Oktay, "Akşam saatlerinde Bördübet mevkiinde orman yangını meydana geldi. Yangına tüm ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor." dedi

"TEK AMACIMIZ YANGINI KONTROL ALTINA ALMAK"

En büyük olumsuzluğumuz rüzgarın oldukça şiddetli olması diyen Oktay "Tek amacımız bir an önce kontrol altına almak. Ancak rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Gelişimeler oldukça size bilgi vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yangına hava karardığı için havadan müdahale edilemezken, karadan söndürme çalışmaları sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci teyakkuz halinde yangına müdahale edildiğini belirtirken, Marmaris Belediye Başkanı Oktay rüzgarın oldukça şiddetli olduğunu söyledi.

Muğla'nın Dalaman ilçesindeki orman yangınından sonra akşam saatlerinde Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi'nde 20.00’de Bördübet Mevkii, Küfre Koyu ile bu iki bölgenin ortasında 3 noktada aynı anda başlayan orman yangını devam ediyor. Gece olması nedeniyle yangına sadece karadan müdahale yapılabiliyor.

Orman yangını şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamazken havanın da kararmasıyla birlikte yangına uçak ve helikopterlerin müdahale şansı bulunmuyor. Yangın alanlarına giden yollar kontrol altına alınarak girişler yasaklandı.

Gün batımına kadar yangına 2 helikopter ile müdahale edildi. Yangın bölgesine çok sayıda arazöz ve iş makinesi sevk edilirken Antalya, Denizli ve İzmir orman bölge müdürlüklerinden de çok sayıda ekip bölgeye gönderildi.

VATANDAŞLAR TEYAKKUZDA

Arazinin çok sarp ve dağlık bölge olması nedeniyle dört koldan karadan ulaşmaya çalışılıyor. Geçen yıl orman yangınlarında organize olan STK'lar bu yangında da yine büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, yangın alanında lazım olabilecek her şeyi bölgeye götürerek yangın ekiplerinden görev bekliyor.

Koordineli olarak çalışan vatandaşlardan bazıları ise rüzgar ölçümlerini ilgililere ulaştırdıklarını sosyal medya hesaplarından açıkladı. Bu gece vadiler başta olmak üzere yüksek alanlarda da rüzgar hafifleyecek. Rüzgarın hafiften kuzeye dönüyor olması ise bölgedeki Club Amazon ve Bördübet'teki yerleşim merkezlerini etkileyebileceği de verilen bilgiler arasında.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com