20 Nisan 2024 Cumartesi

MANDALİNA DONDURMASINA BÜYÜK İLGİ

BHM
18.01.2015 14:22
MANDALİNA DONDURMASINA BÜYÜK İLGİ
Bodrum’da, bu yıl 17- 18 Ocak tarihleri arasında 8'incisi düzenlenen mandalina şenliği renkli görüntülerle başladı.
Bodrum'da, 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından mahalleye dönüştürülen Bitez Beldesi'nde 7 yıldır düzenlenen festival bu yıl, 'Bodrum Mandalina şenliği' adı altında gerçekleştirildi. Kapatılan Bitez Beldesi'nin eski Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez'den o dönemde mandalinadan yapılmış dev anahtarı devralan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdiği sözü yerine getirip, bu etkinliği devam ettirdi. Şenlik,Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği Narenciye Boylama ve Paketleme Tesisi önündeki programla başladı. Ortakent Mahallesi'ndeki tesis alanındaki programda halk oyunu gösterileri sunuldu, yerel sanatçı Mustafa Ergene türkü konseri verdi. Mandalinadan yapılmış ürünlerin yer aldığı stantlarda vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Bodrum mandalinasından yapılan dondurma büyük ilgi gördü.
Şenlige, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı (BODTO) Mahmut Kocadon, Bodrum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Melengeç, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Standları gezen Tezcan ve Belediye Başkanı Kocadon'a mandalina kabuğu içerisinde mandalina soslu karışık tatlı ikram edildi.
 
EN İYİ MANDALİNA YETİŞTİRİCİSİ BELİRLENDİ
Şenlik kapsamında düzenlenen yarışmada en iyi mandalina yetiştiricisi de belirlendi. İlk üçe girenlere hediye çeki ve çeşitli hediyelerin verildiği yarışmada Mustafa Özbey birinci,Mehmet Şahbaz ikinci ve Mustafa İmre üçüncü oldu.
 
'TARIM VE TURİZM BİR ARADA OLMALI'
Bodrum'da turizmin yanı sıra tarımında olması gerektiğini belirten BODTO Başkanı Mahmut Kocadon şunları söyledi:
"1980- 1985'li yıllar arasında turizm ağır basınca, maalesef tarımı bırakarak turizmi hedefledik. Çünkü turizm geliri daha fazlaydı. Mandalinanın donma riskine karşı turizm daha cazip geldi. Bahçeler yeterli ilgiyi görmedi. Bugün gelinen noktada Bodrummandalinası üvey evlat muamelesi gören bir meyve oldu. Turizm ile tarım yan yana yürümelidir. Tekrar tarımdan para kazanmamız için ziraat ve ticaret odası ile Narenciye Birliği ve Bodrum Belediyesi birlikte çalışma yapmalı."
Şenlikte bugün ise Bitez Mahallesi eski pazaryerinde yerel şarkıcılar sahne alıp, konser verecek. Çeşitli yarışmalar, halk oyunu gösterileri sunulup, develerle mandalina taşınacak. Şenlik, saat 19.30'da Turgutreis Atatürk Meydanı'ndaki Gökhan Tepe konseri ile sona erecek.
 
DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com