28 Mart 2024 Perşembe

MADEN FACİASI SANIKLARI TAHLİYE EDİLDİ

BHM
30.08.2019 11:38
MADEN FACİASI SANIKLARI TAHLİYE EDİLDİ
Milas’ta 18 Şubat’ta 3 kişinin can verdiği maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili tutuklu yargılanan sanıklar, tahliye edildi.  
Milas’a bağlı Sarıkaya Mahallesi Yumrutaş Mevkii’nde 18 Şubat 2019 tarihinde maden sahasında meydana gelen faciada, kamyon sürücüsü Şükrü Otlak ile iş makinesi operatörü Servet Çapacıoğlu ve işçi Engin Tutuk can vermiş, bir işçi de yaralanmıştı. 
 
Olayın ardından gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen şirket sahibi M.A.K. ile jeoloji mühendisi S.A. ve şirket yetkilisi Ö.K. isimli zanlılar mahkemece tutuklanmıştı. 
 
Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada dosya üzerinde yapılan tutukluluk incelemesi sonrasında mahkeme heyeti sanık avukatlarının tahliye talepli dilekçelerini değerlendirdi.
 
Delillerin toplanmış olması, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve kaçma şüphelerinin olmaması göz önüne alınarak, tutuklu 3 sanığın tahliyesi talep edildi. 
 
Talebin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan M.A.K. ve Ö.K.’nın ara kararla, S.A.’nın da bilirkişi raporuna istinaden tahliyesine karar verdi. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com