19 Nisan 2024 Cuma

KOCADON FETHİYE BASINI İLE BULUŞTU

BHM
06.03.2019 10:25
KOCADON FETHİYE BASINI İLE BULUŞTU
Bodrum Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Fethiye’de yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 
Fethiye'deki basın mensuplarıyla sabah saatlerinde bir araya gelen Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’a eşi Hülya Kocadon ve Demokrat Parti Fethiye İlçe Başkanı Osman Buğdaycı ile partililer eşlik etti. Kahvaltı eşliğinde düzenlenen buluşmada Başkan Adayı Kocadon, basın açıklaması yaparak yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
Demokrat Parti çatısı altında Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğunu ve Muğla’da büyük bir değişim rüzgarı estiğini ifade eden Kocadon, “Reklam panolarında büyükşehrin gücüyle reklam yapma, büyükşehrin gücüyle bize rakip olma. Bu süreçte hiç kimsenin elinden yasal yetkisini almadım ve hiç kimsenin de ekmeğiyle oynamadım. Hayatta en kötü şey insanların ekmeğiyle oynamak. Çok başarılı işler yaptık diyerek şoför esnafının ekmeğiyle oynuyorsun, dalga geçer gibi de daire başkanına istifa ettiriyorsun. Madem çok başarılıydın da seçimlere 15 gün kala mı istifa ettirdin? Demek ki bir şeylerden dolayı artık panik halindeler ne yapacaklarını bilemiyorlar. Göreceksiniz ki Muğla halkı gerektiği yere oyuna katacak. Bizim yöremizin bir özelliği vardır: mührü kıratın bağrına vururlar. Kırat da bağrına mühür vurulmaya alışıktır ve 31 Mart’ta bunu Muğla halkı bir defa daha gösterecektir” dedi. 
 
Bürokratların değil seçilmişlerin yönettiği bir Muğla olarak yola çıktığını ifade eden Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, özellikle ilçe belediyelerinin elindeki dinamik güçleri yasaların verdiği yetki gücünü kullanarak geri vereceklerini söyledi. Sivil toplum örgütleri ile beraber hizmet için yola çıktıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Adayı Kocadon, “Şimdi bakıyoruz ki herkes projelerini anlatıyor. Güzel şeyler söylüyor arkadaşlar. Ancak açık ve net söylüyorum, daire başkanlıklarının, etüt proje müdürlüklerinin yapacağı işin marifetmiş gibi billboardlara asılması, belediye başkanlığı değildir. Soruyorlar çözülmesi gereken en büyük sorunu nedir Muğla’nın diye. Hepsi ezbere bağlamış ilçe başkanlarımız da aynı şekilde, ama bunların hiçbiri üstüne alınmasın. Efendim alt yapı, katı atık, su diyorlar. Geç bunları! Bunlar daire başkanlarının işi. Sen nasıl sağlıklı bir nesil yetiştireceksin, ekonomiye nasıl bir katkı sağlayacaksın, insana saygılı bir toplum nasıl yetiştireceksin asıl bunlardır belediye başkanının görevi. Mevcut yönetimden daha fazla kaynağı iline nasıl çekersin ve ile çektiğin bu kaynağı üreticiye nasıl aktarırsın, üreticinin nasıl bir güvencesi var? Çözmen gereken problemler bunlar. Bugün Muğla’da baktığımızda üreten bir kesim ve tüketen bir kesim var. Üreten kesimin en büyük korkusu, tüketiciye malını verdikten sonra paramı alabilecek miyim korkusudur. Biz işte buralarda Belediye Başkanlığı olarak insanlara garantör olacağız. Ben insana saygılı bir toplum yaratmak için 20 yılımı verdim" dedi. 
 
Muğla genelinde eğitime, sağlığa, spora, sanat ve kültüre benim kadar yatırım yapan başka hiçbir belediye başkan adayı arkadaşımız yok. Hepsi çok iyi çalıştı, hepsi birer yerelin markası oldu ve uzun dönem belediye başkanlığı yaptılar. İnsanlar yanlışın art arda yanında durmazlar. Bugün Muğla’nın fabrika ayarlarıyla oynanmasının tek sebebi, bir tek isim ve dört milletvekili, başka hiçbir şey değil. Bu kadar fabrika ayarlarıyla oynamaya değer mi?” diye konuştu. 
 
Mehmet Kocadon, basın mensuplarının soruları üzerine HDP ile ilgili gelen soruya “HDP’li kardeşimizin de kendine göre bir kararı vardır. Ben şuna inanıyorum ki, Muğla genelindeki HDP’li kardeşlerim çoktan kime oy atacağının kararını vermiştir. Bodrum’da dünya barış topluluğu gibi bir yaşam tarzını yakaladık” yanıtını verdi.   
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com