24 Nisan 2024 Çarşamba

KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI

BHM
19.05.2016 16:36
KENDİNİ SOKAK HAYVANLARINA ADADI
Bodrum'daki villasında sokak hayvanları için kullanım alanları oluşturan İrlandalı Gary Frederick Deveney, sahiplendiği bu kedi ve köpeklerin, kötü niyetli kişi veya kişiler tarafından telef edilmeye çalışıldığını, bunu önlemek için bahçe duvarlarını bile yükselttiğini söyledi.

Bodrum'da yerleşik olarak 9 yıldır yaşayan İrlandalı 60 yaşındaki Gary Frederick Deveney, 8 yıl otel işletmeciliğin ardından bu işe ara vererek Umurça Mahallesi'nde bir villaya yerleşti. Deveney, burada kendini sokak hayvanlarının bakımına adadı. Villa bahçesine çok sayıda mama kabı koyan hayvansever, kedilerin rahatça girebilmesi için de bahçe kapısının alt kısmında yer açtı. Kedilerin yanı sıra köpeklere de bakan Deveney, zaman zaman yaralı olarak bulduğu ya da kendisi bakarken yaralanan hayvanların tedavisini de yaptırdı. İrlandalı hayvansever, otel işletirken kaldığı yerde olduğu gibi, yeni evinde de kimliğini bilmediği kişi ya da kişilerce, hayvanlardan bazılarına zehirli yiyecek verildiğini ve tüfekle yaralandığını söyledi.

 

"BAHÇE DUVARINI YÜKSELTTİM"

 

Bahçe kapısının üzerinde saçma izlerine rastladığını ve baktığı hayvanlardan ölenler olduğunu anlatan hayvansever Deveney, "Bu nedenle bahçe duvarını bile yükselttim. Ama yine de yaralanan ya da zehirlenen kediler oldu" dedi. Yürüyemeyen ve tedavisine devam edilen bir kediyi de gösteren Deveney, vücudunda havalı tüfekle atılan saçmalar bulduklarını belirtti. İrlandalı hayvanseverin kısa bir süre önce ikamet izni aldığı belirtildi.

 

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, İrlandalı Gary Frederick Deveney için "Çok iyi bir hayvan dostu. Kendisini barınakta da sık görüyorum. Hayvanları tedavi ve bakımları için getirip götürüyor" dedi. Uslu, kedi ölümleri konusunda ise "Bu bir suç. Suç duyurusunda bulunduk. Hayvanlarda bizim gibi doğanın bir parçası" diye konuştu.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com