29 Nisan 2024 Pazartesi

İŞKENCE EDİLEN KÖPEĞİN GERÇEK SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI

BHM
28.07.2018 13:25
İŞKENCE EDİLEN KÖPEĞİN GERÇEK SAHİBİ ORTAYA ÇIKTI
Muğla Seydikemer'de Ramazan D'nin otomobilin arkasına iple bağlayıp sürükleyerek işkence yaptığı ve kendisinin olduğunu iddia ettiği köpeğin gerçek sahibi ortaya çıktı.

Fethiye- Antalya Karayolu Bekçiler Mahallesi yakınlarında meydana gelen ve bir cep telefonu ile görüntülenmesinin ardından ortaya çıkan olayda işkence gören köpeğin Bodrum'dan çalındığı belirlendi.

Çıkarıldığı mahkemede köpeğin kendisine ait olduğunu ve bagajdan düşüğünü farketmediği için bu olayın yaşandığını iddia eden çiftçi Ramazan D, 4 bin 252 TL ceza alarak serbest bırakılmış, işkence gören köpek ise Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı'na teslim edilmişti. Ancak haberi televizyondan izleyen ve köpeği su içişinden tanıyıp olayın peşini bırakmayan Can Şenkal, görüntülerdeki köpeğin, 5 ay önce kaybolan ve öldüğünü sandığı Paşa olduğunu ileri sürdü.

29 Mart'da kaybolan ve 1 hafta bekledikten sonra 5 Nisan'da köpeği için kayıp ilanı veren Şenkal,  köpeğin sahipsiz olduğu gerekçesiyle barınaktan salındığı için üzüntü duyduğunu ifade ederek ekledi: 

“Karnesinde ismi, yaşı ve tüm her şeyi yazıyor. Köpeğin sahibi tarafından işkenceye uğradığı yazıyor ama bu yanlıştır. O köpeğin sahibi benim. Benim köpeğim evimden Mart ayının son haftalarından kaçırıldı. Bununla ilgilide yetkili birimlere hayvan hakları ile ilgilenen dernekler, sosyal medya paylaşım sitelerine başvurularımızı yapmıştık, 5 Nisan'da. Barınak yetkililerine de Tüm Muğla'ya haber salmıştık 5 aydır bir haber alamadığımız için öldü sanarak ümidi kesmiştik. 5 ay sonra böyle bir caninin arabasında işkence görerek bulunması bizi çok üzdü, ölmemesi ise bizi sevindirdi. Bu caniyi Allaha havale ediyorum. Bu vicdansız cani için hukuki işlem başlatılmış ama sahipsiz köpek olduğu için serbest kalmış. Bugünden itibaren avukatlarım aracılığıyla her türlü yasal hakkımı kullanacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Bir hayvan yada bir insan, nefes alan Allahın yarattığı her hangi bir varlığa yapılmaması gereken bir işkence benim köpeğime yapıldı. Adalet yerini bulacağına inanıyoruz. Kim Türkiye Cumhuriyetinin adaletine güvenim tamdır” dedi.

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com