19 Nisan 2024 Cuma
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
21.03.2015 13:13

IŞID ZİHNİYETİ, KASIMPAŞA ÜSLUBUYLA BULUŞTU

AKP ilçe başkanı hanımefendi, birlikte kefen sarıp gömdükleri kaya mezarı ile ilgili eleştirdiğim müze müdiresini sahiplendi.

Konumuz kişilerle değil, eylemleriyle. Eylemde haklılık görüyorlarsa savunacaklar tabii.

Ama Arkeolojinin temel kaidesi “koruma şansın yoksa ancak gömersin” kuralından bihaber müze müdiresinin neresini savunacak bilemem.

Her şeyden önce ortada alışılmadık bir “İŞ” var.

Benim tarihi eserler ranta kurban gitmesin, niye gömüyoruz, ortaya çıkaralım, koruyalım dediğim eleştiri yazım, neden ilçe başkanını bu kadar rahatsız etti anlayamadım.

Bir siyasi parti ilçe başkanının, eleştirilen bir müze müdiresini sahiplenmesi, yanındayım demesi, eleştirenlere;
 “ Sen  DUR diyemesin,  ben  DUR  derim” deyip, hodri meydan çekmesi, ve en sonunda “kırkharamiler“ diye suçlaması hiç alışıldık bir İŞ değil.

Müze Müdürlüğü, hükümetin değil devletin bir kurumudur. Müze müdiresi de hükümetin değil devletin bürokratıdır. Hele hele o hükümeti kuran siyasi partinin bürokratı hiç değildir. Devletin anayasal işleyişi bu.

İnsan ister istemez bu kadar yolsuzluk ve hırsızlığın olduğu bir ülkede bu saldırgan sahiplenme için; " Bu İŞİN içinde bir İŞ mi var?" diyesi geliyor.

Konuyu çokta siyasete kurban etmeden; Benim muradım, toprağın altındaki ile üstündekileri barıştırmaktır. Toprağın altındaki tarihi eserleri,  üstündeki insanla barıştıramaz isek birbirlerini yok ediyorlar. Toprağın üstündeki esnaf, tarla sahibi mağdur olmayacak ki toprağın altındakini yok etmeye çalışmasın. İmam cemaat ilişkisini hatırlayın, devlet tarihi eseri gömerse halk ne yapar siz düşünün.!

Bahse konu olan projem bu amaca hizmet eden türden bir proje idi ve oradaki esnafın derdini geçici değil kalıcı olarak çözecek bir proje olduğu içindir benim eleştirim.

Bu arada devlet-i aliye ilçe başkanı hanımefendi buyurmuş ve sormuşlar ki, ben hangi yandaşımı getirmek istiyor muşum müze müdürlüğüne? Yahu müze müdürü atama yetkisi turizm bakanındadır, o bakanda AKP’nin bakanıdır. Böyle boş,  tutarsız, ve mesnetsiz bir suçlama olabilir mi?

“Yandaş”ı olduğum tarih, çevre, ve arkeoloji sevdalıları bu türden eylemlere “DUR” diyemezmişiz. “ Bir AKP ilçe başkanın DUR demesi ile bizim DUR dememiz arasındaki farkı idrak edememişiz.!”

Burada yine DUR derim.

Sen!  yani temsil ettiğin AKP zihniyeti;  Gümüşlükteki mezarı gömdüğünüz gibi, GEZİ parkını da bir alış veriş merkezinin altına gömmeye çalıştığınızda nasıl DUR dediğimizi hatırlatırım.

Zira bu vatan toprağında bize her yer GEZİ PARKI.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com