29 Mart 2024 Cuma

İNGİLTERE’DEN ÜÇÜNCÜ GRUP GELDİ

BHM
08.05.2016 13:45
İNGİLTERE’DEN ÜÇÜNCÜ GRUP GELDİ
Bodrum Belediyesi ve TAV Havalimanları Holding'in ortaklaşa yürüttüğü tanıtım çalışması kapsamında kente, İngiltere'den 60'a yakın turizmci ve gazeteci geldi.

Bodrum'un tanıtım çalışmaları kapsamında 30 Mart- 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden turizm ve seyahat gazetecisi, tur operatörü, medya yetkilisi, sosyal medya fenomeni ve bloggerlarından yaklaşık 700 kişi davet edildi. Bu çalışmalar kapsamında kente İngiltere'den üçüncü grup geldi. Davetlilere, Bodrum Antik Tiyatro, Antik Myndos Kapısı, tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Haremtan Tepesi ile Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi gezdirildi. İngiliz konuklar gittikleri yerde bol bol fotoğraf çekti.

 

Tarihi ve kültürel gezinin ardından Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Kafe'de düzenlenen toplantıda, kentin tanıtım filmi gösterimi yapıldı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt'un da yer aldığı toplantıda katılımcıların sorularını cevaplandı, Bodrum'la ilgili bilgi verildi. Bodrum turizminin gelişiminde İngilizlerin çok büyük katkısı olduğunu belirten Özyurt "Bodrum'da herkes özgürce kendi tatilini yapar. Bodrum'un iklimi bilhassa üçüncü yaş gruplarına çok önemli katkı sağlar. Örneğin astım hastaları ilaçsız burada iyileşebilir" dedi.

 

Tanıtım çalışması kapsamında İngiltere'den üçüncü grup dahil olmak üzere yaklaşık 60 kişinin geldiği öğrenildi. Yapılan gezilerin ve toplantının ardından İngiliz grup Bodrum Çarşısı ve Neyzen Tevfik Caddesi gezip alışveriş yaptı. Tanıtım çalışmalarının İngiltere ayağına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin de destek verdiği belirtildi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com