19 Nisan 2024 Cuma

#HerŞeyÇokGüzelOldu, DAHA DA GÜZEL OLACAK!

BHM
24.06.2019 10:13
#HerŞeyÇokGüzelOldu, DAHA DA GÜZEL OLACAK!
31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimde Ekrem İmamoğlu bu kez daha yüksek bir farkla seçimi önde tamamladı.
31 Mart seçimlerinin AKP ve YSK kararıyla iptal edilmesinin ardından yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde AA'nın sonuçlarına göre sandıkların yüzde 99'unda oylar sayıldı, Ekrem İmamoğlu'nın oy oranı yüzde 54.03; Binali Yıldırım'ın ise yüzde 45.09. Aradaki oy farkı 777 bin 581.
 
İstanbul'da dün tekrarlanan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonucu, tüm Türkiye tarafından merakla bekleniyordu. YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından ilk veriler geldi. Ardından Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'ndan açıklamalar geldi. İlk açıklama Cumhur İttifakı'nın Ak Partili adayı Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım seçim sonrası yaptığı açıklamada, “Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum başarılar diliyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, resmi Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, “Gayrı resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nu tebrik ediyorum" dedi.
 
İMAMOĞLU: "İSTANBUL'UMUZA HAYIRLI OLSUN"
 
İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun." ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan iptal edilen 31 Mart seçimlerinde İmamoğlu oyların yüzde 48,77'sini, Yıldırım yüzde 48,61'ini almıştı. Bu seçimde İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 036 seçmenin oyunu almıştı. İki aday arasındaki oy farkı bu seçimde 13 bin 729 olarak gerçekleşmişti.
 
İMAMOĞLU TÜM İLÇELERDE OYUNU ARTIRDI
 
Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, adayların 31 Mart'ta aldığı oy oranıyla 23 Haziran seçimindeki oy oranı arasında önemli değişiklikler gerçekleşti.
 
Sandıkların yüzde 99'u açılırken CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu tüm ilçelerde oy oranını artırırken, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın aldığı oy oranı tüm ilçelerde düştü.
 
İmamoğlu'nun oy oranını en fazla artırdığı ilçeler oyların 7 ila 10 puan arasında artış gösterdiği Adalar, Avcılar, Bakırköy, Çatalca, Silivri, Şile ve Şişli oldu. İmamoğlu, bu ilçelerden en fazla Adalar'da oyunu artırdı.
 
Yıldırım'ın en fazla oy kaybettiği ilçeler ise oyların 6 ila 7 puan arasında düşüş gösterdiği Adalar, Büyükçekmece, Çatalca, Şile ve Silivri olarak gerçekleşti. Yıldırım, en fazla Çatalca ve Şile'de oy kaybetti.
 
Ekrem İmamoğlu, en fazla oyu yüzde 83.71 ile Beşiktaş, 81.71 ile Kadıköy, 79.17 ile Bakırköy ve 73.31 ile Şişli'den aldı. Binali Yıldırım, en fazla oy oranına yüzde 65.81 ile Sultanbeyli, 61.10 ile Esenler, 57.68 ile Sultangazi ve 56.52 ile Bağcılar'da ulaştı.
 
İmamoğlu, önceki dönem görev yaptığı Beylikdüzü'nde 31 Mart'ta yüzde 57.50 oranında oy alırken, yenilenen seçimde oyunu yüzde 61.79'a çıkardı.
 
Yenilenen seçimde İstanbul'un 39 ilçesinden 28'inde İmamoğlu, 11'inde Yıldırım seçimi önde tamamladı. 31 Mart'ta Binali Yıldırım 24 ilçede seçimi önde bitirirken, bu seçimde 13 ilçede üstünlük Ekrem İmamoğlu'na geçti.
 
CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 31 Mart’taki oy oranını 23 Haziran’da büyük miktarda artırırken aynı zamanda birinci olduğu ilçe sayısını da artırdı. Seçim sonuçlarının büyük ölçüde netleşmesinin ardından açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek "Sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım ve talibim" dedi. İmamoğlu'nun açıklamasında şu başlıklar öne çıktı;
 
"23 Haziran’da yaptığımız İBB Başkanlığı seçiminin en anlamlı ifadelerinden birisi demokrasiye olacak katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbul’umuza bu seçimin sonuçları hayırlı olsun. Birazdan uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var. Önce bugün yüzbinlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Tümünün kalbini ve güzel emeğini yanımda hissediyorum, iyi ki varlar, hepsi demokrasi kahramanı.
 
Ancak şunu da belirtmek isterim ki bugün hâlihazırda elimizdeki seçim verileri süreci netleştirmeye yönelik oluştursa da sonuç tutanaklarla olur. Sandık görevlisi arkadaşlarımıza ve hukuk sorumlularına, ilçe seçim kurulundaki arkadaşlarıma sonuç netleşene kadar görevlerinin başında kalmalarını rica ediyorum. Netleşene kadar lütfen asla sandıkları terk etmeyin. Bu tarihi sorumluluk halen devam etmektedir.
 
Biz Türkiye’de demokrasi saatinin tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Maalesef bu saat 31 Mart akşamı çalışmadı. Yaşanan her şeyi bütün milletimiz biliyor. Ancak saati durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz, bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını da duyurmak isterim. Vatandaş yaşanan büyük haksızlığın hesabını kesmiştir. Bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor, herkesin yeni ve ortak bir sayfa açması, yeni bir başlangıç anlamına geliyor.
 
Bu yeni sayfada artık İstanbul’da eşitlik, adalet, sevgi ve hoşgörü olacak, israf, kibir, ötekileştirme ve şatafat bitecek. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük bir olgunluk ve sakinlik içinde geçiren bütün insanlar sağlamıştır. Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını tüm dünya önünde korudunuz. Yüz yılı aşan demokrasi geleneğimize milletçe sahip çıktınız. Teşekkürler İstanbullu hemşerilerim.
 
Göreceksiniz kısa sürede herkes bu seçimi herkesin kazandığını hissedecek. Kimseyi ayırmadan, dışlamadan çalışacağım. Bugün benim için sandıktan sefer görev emri çıkmıştır. İnsanlar bana yoksulluk ile mücadele, yeşil alan ve ucuz ulaşım seferberliği başlatmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu en onurlu bir görevdir. Bu görevi layıkıyla yapmaktan başka hiçbir önceliğim olmayacaktır. İstanbul İttifakı birçok önyargıyı da reddetmiştir."
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com