29 Mart 2024 Cuma

BHM
13.07.2021 13:41
BODTÜM (Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği) Zoom Söyleşilerine katılan Bodrum Kalesi Emekli Müdürü Oğuz Alpözen'in Bodrum Kalesi’nde kendi döneminde yapılan sergileme ve müzecilik uygulamaları hakkında öne sürülen iddialara yanıt olarak gerçekleştirdiği söyleşi, "formata uygun olmadığı" gerekçesi ile yayınlanmadı.

OĞUZ ALPÖZEN'E SANSÜR!

Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği'nin Bodrum kentsel uygulamaları ve mimari Zoom konferansları dizisi içinde, 4 Haziran 2021 Cuma günü Mimar Günkut Akın “Bodrum Kalesi ve Yeni Müze” konulu bir sunum yapmıştı. Bu sunumda Akın, Oğuz ALPÖZEN döneminde Bodrum kalesinde yapılan hata ve yanlışları olduğunu öne sürüp, Bodrum kalesinde son dönemde gerçekleştirilen sergileme ve uygulamaların bu hataları düzelttiğini iddia etmişti.

Bu eleştiriler üzerine 2 Temmuz 2021 Cuma günü Bodrum Kalesi emekli müdürü Oğuz Alpözen de bir konferans vererek, öne sürülen bu eleştirilerin haksız ve yersiz olduğunu, şu anda yapılan restorasyon ve de özellikle sergilemelerde çok ciddi hatalar olduğunu sunumda görsel kanıtlarıyla birlikte gözler önüne sermişti.

Sunum kayıtlarını kendi Youtube kanalında yayınlayan BODTÜM (Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği) Başkanı Eftal Köklü farklı bir uygulama yaparak, Oğuz ALPÖZEN’in bu sunumunu yayınlamadı. BODTÜM Başkanı Eftal Köklü, sunumu sonradan izlemek isteyen takipçilere “Konferans kayıt videosunun formatlarına uygun olmadığı gerekçesi ile yayınlanmadığını” dile getirerek kaydı ulaştıramayacağını belirtti.

Bodrum tarih tutkunları ise Bodrum Kale Restorasyonu projesinde danışman olarak da çalıştığı bilinen Mimar Günkut AKIN’ın eleştirilerine,  dönemin müze müdürü  Oğuz ALPÖZEN’nin yanıtlarının BODTÜM (Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği) tarafından sansürlenmesine tepki gösterdi

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com