28 Mart 2024 Perşembe

GÜNDOĞAN EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

BHM
10.03.2021 09:30
GÜNDOĞAN EK HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI
Bodrum Belediyesi mülkü olan ve yıllardır atıl durumda bulunan Gündoğan Mahallesi’ndeki iki katlı binadaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetine açıldı.

270 metrekare kapalı, 300 metrekare açık alana sahip olan ve belediye hizmet birimleri ile Gündoğan Mahalle Muhtarlığının yer aldığı binanın açılış törenine CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ayşenaz Gültekin Öncel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Gündoğan Mahalle Muhtarı Ali İneci, Yavuz Donat, bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hayırsever iş insanı Yiğit Boysanoğlu’nun katkıları, Bodrum Belediyesi’nin ilgili birimlerinin çalışmalarıyla tamamlanan Bodrum Belediyesi Gündoğan Ek Hizmet Binası açılışında konuşan Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, yaklaşık 4 ay önce Etüt ve Proje Müdürlüğü yetkilileri ile binayı incelemeye geldiklerinde Gündoğan tarihinde önemli bir yeri olan binanın durumunu gördüklerinde üzüldüklerini, belediyenin ilgili birimleri ve iş insanı Yiğit Boysanoğlu’nun katkılarıyla kısa sürede hizmet vermeye hazır hale getirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Gündoğan’da yapılacak çok hizmet olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bodrum’da kapanan belediyelerin bir çok binası var. Bir çok bu şekilde atıl duran ve gerçekten de sosyal hayata kazandırılması gereken yer var. Şimdi önce burayı düzelttik. Eski belediye binasında bulunan kurum, kuruluşlar, muhtarlığımız, zabıtamız ve aynı zamanda emlak servisimiz buraya taşındık sonra orada da bir kültür merkezi inşa edeceğiz. O binayı da Gündoğan’a bir kültür merkezi olarak kazandıracağız.”

ATATÜRK MEYDANI YENİDEN FAALİYETE GEÇECEK

Gündoğan genelindeki sorunları bildiklerini, hepsiyle ilgili de çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Aras, “Özellikle Gündoğan’ın daha önce meydan olarak kullandığı Atatürk Meydanı’nı tekrar faaliyete geçireceğiz. Projeleri hazırlanıyor. Şu an sadece imar planlarıyla ilgili bir süreç var. İmar planları şu an Valiliğimizde toprak kurulundan geçti. Onu da sağladıktan sonra bakanlığımıza iletilecek. İmar planı bakanlığımızda onaylandıktan sonra biz Gündoğan Atatürk Meydanı’nı da, yine oradaki vatandaşlarımızın kendi mülklerinde terkleriyle beraber gerçekten Gündoğan’a yakışır bir hale getireceğiz.” dedi.

Gündoğan’ın en büyük sorunun altyapı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Aras, ” Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemizle sıkı çalışıyoruz. Yeri belirlenen atık su arıtma tesisinin yerinin maalesef Dünya Bankası tarafından iptal edilmesi ve kredinin başka tarafa kaydırılması söz konusu oldu. Buranın bütün finansman, kredisi, her şeyi hazırdı ama maalesef o problem bizi geciktirdi. Ancak Büyükşehirimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Türkbükü ile entegreli olarak bu problemin de üstesinden gelmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bodrum’da sosyal hayata dair yapılacak çok işleri olduğunu belirten Başkan Aras, orta ve dar gelir grubu vatandaşlara yönelik çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Başkan Aras’ın ardından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla en genç kadın meclis üyesi olduğu için hafta boyunca Bodrum Belediye Başkan Vekili görevini yürütecek olan Ayşenaz Gültekin Öncel ise şöyle konuştu:

“Bodrum genelinde Belediyemize ait mülklerimizi tek tek gezerek kullanım amaçlarını ve durumlarını yerinde tespit ettik. Belediyemizin mülklerine sahip çıktık. Gündoğan Mahallemizde bakımsız ve kötü durumda olan bu binanın yeniden değerlendirilerek kamuya kazandırılması için çalışmalar başlattık. Etüt Proje Müdürlüğü ekiplerimiz bir süredir devam eden yenileme çalışmaları kapsamında, öncelikle bina çevresinde bulunan yağmur giderleri ve menfez tamiratlarını yaptılar. 270 metrekare kapalı alan sahip olan bu binada hizmet birimleri ve Gündoğan Muhtarlığı olacak. Alt katta emlak servisi ve zabıta noktamız üst katta ise bazı sivil toplu örgütlerimiz ile spor kulübü tarafından kullanılan alanlar olacak. Burada yapılan çalışmalarda en dikkat çeken şey ise bu 300 metrekare alana sahip meydanın yenilenmesi oldu. Kısa süre içinde böyle bir binayı bizlere kazandıran çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Son olarak kürsüye çıkan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ise şunları söyledi;

“Ahmet Başkanı ilk tanıdığım günden beri şahit olduğum şu; samimi, doğal, içten, eleştiriye açık ve takım çalışmasına da yaktın. Ben öncelikle bu binanın yapılmasında emeği geçen hayırseverlerimiz başta olmak üzere bütün bu samimi gayretlerinden dolayı sevgili belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. 1974’lü yıllardan bu yana Bodrum’a gelir gideriz. Rahmetli babamla biz Gündoğan Meydanı’nda  mutfak eşyası üzerine pazar açardık. O günden bu günlere geldiğimizde gerçekten Bodrum çok gelişti, çok büyüdü. Belediye başkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bodrum’un kendi doğal ve özgün yapısını koruyarak bizimle de istişare halinde olarak Bodrum’un bütün konularını gerek Muğla’da gerekse Ankara’da birlikte dile getiriyoruz. Şu sözü de çok hoşuma gidiyor; Bodrum’un yeni imara değil, korunmaya ihtiyacı var. Gerçekten Bodrum’un yağmalanmaya değil, yeni imarlara değil korunmaya ihtiyacı var. Bu gördüğümüz yapı tipik bir Bodrum yapısı. Bu mimari yapıyı koruyarak gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Bu binanın hayırlı olmasını diliyorum. Yeni mekanlar yeni fikirler doğurur, başarılı olacağınıza da inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, katkılarından dolayı iş insanı Yiğit Boysanoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri hizmete açılan Bodrum Belediyesi Gündoğan Ek Hizmet Binası’nı gezdi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com