27 Nisan 2024 Cumartesi

Gümbet Limanı perişan halde: ‘Hizmet sıfır ama sürekli zam var!’

BHM
25.11.2023 18:18
Gümbet Limanı perişan halde: ‘Hizmet sıfır ama sürekli zam var!’
Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketi olan MUTTAŞ sorumluluğundaki Gümbet Limanı’nın bakımsızlığı, yolların çamur içinde delik deşik olması, özellikle teknesini bağlayan denizcilerin tepkisini çekti. Denizciler, “Hizmet sıfır ama sürekli zam var!” diyerek tepki gösterdi.

HABERİN VİDEOSU

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUTTAŞ’ın Gümbet Limanı’ndan dünyanın parasını topladığını ancak buna rağmen yolların delik deşik, çamur içinde olduğunu ifade eden bir vatandaş, Bodrum Haber Merkezimize ilettiği şikayatte sorunun yıllardır devam ettiğini söyledi.


İlginç olanın ise limanın girişinde bir özel şahsın otopark parası kestiğini, içeri giren -ticari teknesi olsun olmasın- tüm araçlardan ücret aldığını iddia ederek bu uygulamaya bir son verilmesini istedi. 

"Hizmete gelince yok zam yapmaya gelince 2,5 katı!"
Belediyenin tekne park ücretlerini de 2,5 katına kadar çıkaracağının söylentiler arasında olduğunu ifade eden vatandaş, “Umarım bu söylentiler doğru değildir. Hizmete gelince yok zam yapmaya gelince 2,5 katı. Olacak iş değil!” dedi. 

Gümbet Limanından çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaşan vatandaş, şu ifadelerde bulundu:  

“Yollar delik değişik, çamur içinde buradan özel ve ticari teknelerden dünyanın parasını topluyor Muğla Büyükşehir Belediyesi ama en ufak bir düzeltme yok yıllardır. Onun haricinde ilginç olan kısım şu: Buranın girişinde bir özel şahıs, otopark parası kesiyor içeri giren tüm araçlardan. Ticari veya özel tekneniz var hiç önemli değil herkes giriş çıkışta para ödüyor. Ve üstelik bu sene bitiminde Muğla Büyükşehir Belediyesinin buradaki tekne park ücretlerini 2,5 katına kadar çıkaracağı söyleniyor. Hizmet sıfır ama sürekli zam var”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 04.12.2019 tarihinden itibaren işletilmeye başlanan Bodrum Gümbet İskele yat yanaşma yerinin işletilmesi 28.05.2020 tarih ve 99 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile sermayesinin tamamı Büyükşehir Belediyesine ait şirket olan Muğla Kent Hizmetleri İnşaat Turizm Taşımacılık Ticari İşletmecilik İletişim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye (MUTTAŞ) devredildi. Şirket tarafından işletmesi yapılan Bodrum Gümbet İskele Yat Yanaşma Yerinin bağlama kapasitesi 200 tekne. Yat, İlkel Yapılı Ahşap Gemi, Gezinti Tenezzüh Teknesi Yolcu Motoruna hizmet veriyor. Toplamda 595 metre uzunluğunda 3 iskele bölgesinden oluşuyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com