20 Nisan 2024 Cumartesi

GÖKMEN İLE ARAS ARASINDA “YORGO PAPANDREU” GERGİNLİĞİ

BHM
21.04.2022 20:19
GÖKMEN İLE ARAS ARASINDA “YORGO PAPANDREU” GERGİNLİĞİ
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı anma etkinlikleri programına Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun konuk olarak davet edilmesini eleştiren Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’e CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanıtı gecikmedi.

CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz hafta Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anma etkinlikleri kapsamında Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı iş birliğiyle 15-17 Nisan'da Edebiyat ve Çevre temasıyla düzenlenen “Akdeniz Edebiyat Günleri”ne ve Bodrum Kalesi Batı Hendeği’nde gerçekleştirilen “Dünya Merhaba Günü”ne konuk olarak davet edilen Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun misafir edilmesini eleştiren Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen'e, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Papandreu ile çekilmiş bir fotoğrafıyla yanıt verdi.

Osman Gökmen, sosyal medyada yapmış olduğu eleştirisinde;
“Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri Emeklisi Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Aras; Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum günü münasebetiyle misafir ettiğiniz Yorgo Papandreou’nun, 2 Mayıs 2009 tarihinde Eşek Adası’nda arkasında Yunan bayrağı ile Türkiye’ye meydan okuduğunu, 3-9 Ocak 2011 tarihinde Erzurum’da düzenlenen Büyükelçiler konferansında ’Türkiye Kıbrıs’ta işgalcidir’ diyen, Fener Rum Patrikhanesini ekümenik olarak nitelendiren kişi olduğunu sanırım unuttunuz." ifadelerinde bulunmuştu.

ARAS’TAN ERDOĞAN VE PAPANDREU FOTOĞRAFIYLA YANIT

Gökmen’in bu ifadelerine karşılık Belediye Başkanı Aras ise yine sosyal medyasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan eski Başbakanı Yorgo Papandreu’nun birlikte aynı karede el ele poz verip çekilmiş bir fotoğrafını yayınlayarak kendisine şu yanıtı verdi:

“Değerli Bodrumlular, günaydın. Bu sabah güne, yoğun gündemimiz nedeniyle gecikmiş olan bir cevapla başlamak istiyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Halikarnas Balıkçımızı anma etkinliklerimize katılan Yunanistan eski Başbakanı Sayın Yorgo Papandreu ile görüşmemi, Sayın Papandreu’nun geçmişteki bazı konuşmaları nedeniyle eleştiren AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen, partisinin Genel Başkanı ve ülkemizin Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Ocak 2011 tarihinde Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'da yaptırılan tesislerin açılış törenini Sayın Papandreu ile birlikte yaptığını ve konuşmasına, “Değerli dostum Yorgo” diyerek başladığını unuttu sanırım. Sayın Gökmen, biz Yurtta Sulh, Cihanda Sulh diyen bir liderin yolundan gidiyoruz ve Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, barışa katkı sağlayan her lidere ve herkese, saygı duyuyoruz. Dolayısıyla siz de Sayın Papandreu’nun tarafımızca davet edilmesini eleştirmek yerine; bizi olmasa da Sayın Cumhurbaşkanımızı örnek alarak, barış yolunda atılan her adımı desteklemelisiniz çünkü; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Savaş, zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça, savaş bir cinayettir” Gününüz, güzel geçsin.”

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com