28 Mart 2024 Perşembe

ESNAF ASILSIZ HABERLERDEN MUZDARİP!

BHM
27.03.2020 12:01
ESNAF ASILSIZ HABERLERDEN MUZDARİP!
Koronavirüs hakkında sosyal medyada virüsten daha hızlı yayılan bilgi kirliliği, vatandaşı ve esnafı zor durumda bırakıyor..

Koronavirüs Türkye'de hızla yayılırken sosyal medyada ve özel iletişim gruplarında çok sayıda asılsız bilginin paylaşımı da yaygınlaşıyor.

Bodrum'da son günlerde çıkan Merkez Taksi ve Çakır Ali Restoran hakkındaki çalışanların enfekte oduklarına ilişkin haberleri yalanlayan işletmeler, kendi sosyal hesaplarından açıklamada bulundular.

Çakır Ali’nin üçüncü nesil işletmecisi Çakır Ali Özışık, sosyal ağlardan yaptığı açıklamada restoranlarında hiçbir çalışanlarının veya ailesinden birinde koronavirüs tespit edilmediğini belirterek duruma isyan etti. Özışık sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, ‘Değerli dostlarım dün akşamdan beri virüsle alakalı ben, ailem (Annem, babam) ve işletmemize ait çıkan haber ve paylaşımlar asılsızdır. Bizimle hiçbir alakası yoktur’ İfadelerini kullandı.

Ali Özışık ayrıca, işletmelerinde tüm temizlik çalışmalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini, gerekli dezenfekte işlemlerini de yaptırdıklarını belirtti.

Öte yandan Merkez Taksi Durağında da koronavirüs görüldüğü ve şoförlerden vakalar olduğu yönünde yapılan asılsız paylaşımlar üzere durağın sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı;

"25.03.2020 tarihi itibariyle aldığımız duyumlara dayanarak Personelimiz içinde ve Durağımız Etrafında herhangi ne bir rahatsızlık ne de karantina söz konusu değildir. Polis tarafından çekilen bantlar ise durağımız etrafında bulunan banklarda insanların oturup vakit geçirmemesi içindir. Asılsız söylentilere lütfen inanmayın. Araçlarımızda güvenle seyahat edebilirsiniz.Kamuoyuna önemle duyurulur. Sağlıklı günler."

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com