29 Mart 2024 Cuma

ECRİMİSİL KATLİAMINA HAYIR!

BHM
02.06.2014 09:54
ECRİMİSİL KATLİAMINA HAYIR!
Göltürkbükü’nde "ecrimisil bedellerini" (Hazine taşınmazının işgal veya tasarruf edilmesi nedeniyle istenen tazminat) fazla bulan esnaf eylem yaptı. BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu da turizm esnafına yüksek ecrimisil bedelleri konusundaki haklı davalarında sonuna kadar destek olacaklarını belirtti.

türkbükü Mahallesi'nde toplanan, "Google ecrimisline hayır", "Ecrimisil katliamına hayır", "Ecrimisil bedellerinde adalet istiyoruz", “Biz güzelleştirmeye çalışırken kurşun sıkmayın”,  yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 60 kişilik esnaf grubu, iskeleleri ve tahta platformları denize uzanan işletmeler için kendilerinden 150 bin ila 300 bin lira ecrimisil bedeli talep edildiğini öne sürerek yürüdü.

 

Yürüyüşün ardından grup adına açıklama yapan Tomris Berzek Sarp, Türkiye'nin en gözde mahallelerinden Göltürkbükü'nün yurt içinde ve dışında hem ülke prestijine hem de ekonomiye önemli katkılar sunduğunu söyledi.

 

Bodrum Milli Emlak Müdürlüğünden gelen mektupla kendilerinden 150 bin ila 300 bin lira ecrimisil bedeli talep edildiğini kaydeden Sarp, şöyle konuştu:

 

"Hepimiz bu meblağlara itiraz ettik, bazılarımız dava açtık. Tahmin edersiniz ki bu sırada devlet katında, sivil toplum örgütleri nezdinde olsun, aklınıza gelebilecek her türlü girişimde bulunduk ancak başta Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER), sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticilerimiz bizlere destek vermiş ve sonuç almaya çalışmışlarsa da ne yazık ki başarılı olamamışlardır. Ne onların, ne de işletme sahipleri olarak bizlerin çabaları dikkate alınmıştır."

 

Talep edilen meblağları ödemelerinin mümkün olmadığını belirten Sarp, "Bu meblağlar, birçoğumuzun senelik cirosundan fazladır. Bunları ödememizi talep etmek, işletmelerimiz için idam hükmündedir. Şu an çoğu küçük esnaf arkadaşımız kredi çekmek zorunda kalmıştır, birçoğu icralarla boğuşmaktadır. Bu yükün altından nasıl kalkacağımızı bilmiyoruz. Şu an, devletimizi ve milletimizi yardıma çağıran çığlık atmaktan başka çaremiz kalmamıştır" diye konuştu.

 

Ecrimisil bedellerinin küçük işletmelerin gelirleri göz önüne alınarak, yenilenmesini isteyen Sarp, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

"Söz konusu sahilleri müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz, buralardan çok yüksek gelir elde ediyor değiliz. Göltürkübü'ndeki işletmeler senede 4 ay açıktır. Bu da Mali kayıtlarla sabittir. Geri kalan zamanda sahil şeridi boştur. Buralar için bizden bütün sene bedel talep edilmesi haksızlıktır. Hatırlayacaksınız, bütün işletmelerin iskeleleri ve tahta platformları 2008 yılında yıkılmıştı ancak 2012 yılında daha küçüklerini yapabildik. Yani en fazla 2 senelik bir durum söz konusuyken, bizden 5 senelik bedel talep edilmektedir. Burada da yanlışlık vardır. Ayrıca Google’dan bakıp ölçüm yapılmasını anlamamız mümkün değildir. Yetkililerden ricamız, Göltürkbükü'nü gazete haberlerine bakarak değerlendirmesinler."

 

BOYD BAŞKANI; “ARKALARINDAYIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu bugüne kadar Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) olarak yüksek ecrimisil bedelleri karşısında bir çok girişimde bulunduklarını belirterek; “Göltürkbükü esnafımızın çok haklı davalarında onların yanındayız. Daha önce de Bodrum Yarımadası’nın muhtelif yerlerinde benzer ecrimisil sorunları karşısında çeşitli olumlu girişimlerde bulunmuştuk. Arkadaşlarımızın dediği gibi Göltürkbükü’nü sadece medyadan takip edenler, burada çok yüksek paralar kazanıldığını sanıyor. Halbuki gerçekleri anlatmamız lazım. BOYD olarak turizm esnafımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi.

 

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com