26 Nisan 2024 Cuma

DÜMEN ARIZASI 20 YAŞINDAKİ GENCİN HAYATINA MALOLDU!

BHM
06.06.2020 11:02
DÜMEN ARIZASI 20 YAŞINDAKİ GENCİN HAYATINA MALOLDU!
Bodrum'da bir teknede çalışan 20 yaşındaki genç, arızalanan bottan dengesini kaybederek düştü ve lastik botun kendisine çarpmasıyla tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yalıkavak Mahallesi açıklarında demirli bir teknede çalışan Ali Murat Şişman (20) ile Emir Balkaya (20), kıyıdan kumanya almak için lastik botla tekneden ayrıldı.

Arızalanan bottaki Şişman ve Balkaya, dengelerini kaybederek denize düştü. Bir süre kendi etrafında döndükten sonra denize düşen Balkaya'ya çarparak gencin yaralanmasına neden olan bot daha sonra kıyıdaki tekne ve iskeleye savruldu. Botun çarptığı Emir Balkaya ağır yaralandı. Kendi çabalarıyla yüzerek kıyıya çıkan Ali Murat Şişman, arkadaşı için yardım istedi.

Başka bir botla kıyıya getirilen Balkaya, kaldırıldığı özel hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Balkaya'nın cenazesi Sahil Güvenlik ve savcının incelemesinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. 

Öte yandan lastik botun dümen tertibatında arıza olduğu ve kazanın bu arızadan kaynaklı olarak meydana geldiği ifade edildi. Kaza öncesinde arıza için servis beklediği de öğrenildi. 

Olayla ilgili gençlerin çalıştığı yatın kaptanının da ifadesi alındı. Yaşamını yitiren gencin cenazesinin ailesi tarafından İstanbul’a götürülerek defnedileceği bildirildi. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com