19 Nisan 2024 Cuma

Doğum Gününde Hayata Veda Etti

BHM
14.11.2014 11:57
Doğum Gününde Hayata Veda Etti
Bodrum'da 30 yıl önce yerleşip, yaptığı Bodrum resimleri ve resim sanatına kazandırdığı sanatçılarla tanınan İzmirli ünlü ressam Özer Hiçyılmaz doğum gününü kutladığı gün yaşamını yitirdi.
Bodrum'da 30 yıl önce yerleşip, yaptığı Bodrum resimleri ve resim sanatına kazandırdığı sanatçılarla tanınan İzmirli ünlü ressam Özer Hiçyılmaz doğum gününü kutladığı gün yaşamını yitirdi.
 
Bodrum'a 30 yıl önce eşi Mevlide Hiçyılmaz ile yerleşen, 5 çocuk 8 Torun sahibi ressam Özer Hiçyılmaz, dün öğle saatlerinde Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi'ndeki standında öğrencileri ile resim çalışması yaptıktan sonra, öğrenci ve merkezin yöneticilerin getirdiği pastayı keserek doğum gününü kutladı. Bodrum'u tanıtmak için yaptığı resimlerle ünlenen ve ilçenin begonvilli sokaklarını, sarnıçlarını, yel değirmenlerini, limanını, balıkçı kayıklarını suluboyayla çizen Hiçyılmaz doğum günün kutladıktan sonra evine döndü, uyumak için odasına çekildi. Ardından bir süre odaya giren eşi Mevlide Hiçyılmaz, eşinin hareketsiz yattığını görünce hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Eve gelen sağlık görevlileri, Özer Hiçyılmaz'ın kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini tespit etti. Hiçyılmaz'ın cenazesi Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
 
STANDI BİR HAFTA AÇIK KALACAK
Hiçyılmaz'ın her gün standını açarak ona yardım eden 35 yaşındaki Serian Solak bugün standı yine düzenledi. Solak, Hiçyılmaz'ın fotoğrafını, tuvalini, boya ve fırçaları ile resimlerinin olduğu standı hazırladı, çiçeklerle süsledi. Solak, "Özer amcanın ilerleyen yaşı nedeniyle her gün Sabah standını ben açardım, bugün standını açtım yine beklemeye başladım ancak saatler geçtikçe gelmedi. Bugüne kadar hastalık dahil standını hiç açmamazlık yapmamıştı. Elleri kahve içerken titriyordu ancak resim yaparken asla titremiyor ve titreyen elleriyle yarattığı harika eserlere herkes hayran kalıyordu, onu unutmamız mümkün değil, bugün son kez hazırladığım standını bir hafta süre ile hatırası üzerine açık tutacağız" dedi.
 
RESİM YAPMAYI HALİKARNAS BALIKÇISI'NDAN ÖĞRENMİŞTİ
Hiçyılmaz, 30 Ocak 2009 tarihinde DHA muhabirine verdiği röportajda resim yapmayı veBodrum'u sevmeyi Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'dan öğrendiğini, Kabaağaçlı'nın gözünden Bodrum'u yansıtmaya çalıştığını ve yaklaşık 30 bin Bodrumresmi yaptığını kaydetmişti.
Hiçyılmaz'ın cenazesi yarın İzmir Güzelyalı Semti'ndeki Hakimefendi Camii'nde öğle düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek
 
DHA

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com