20 Nisan 2024 Cumartesi

DERE YATAĞI VE MENFEZ ÖNÜNDEN ARAÇ LASTİKLERİ ÇIKTI!

BHM
11.01.2022 09:19
DERE YATAĞI VE MENFEZ ÖNÜNDEN ARAÇ LASTİKLERİ ÇIKTI!
Sel nedeniyle kritik sorunlar yaşanan Bodrum’da, selle birlikte tıkanan dere yatağı ve menfez önünden çıkan mobilya, araç lastikleri gibi atıklar dikkat çekti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yardımcıları Tayfun Yılmaz, Hüseyin Tutkun ve Turgay Kaya’nın da aralarında bulunduğu heyetle selden zarar gören İslamhaneleri bölgesinde incelemelerde bulundu, mağdur vatandaşlarla bir araya geldi. Aras, su baskınlarından dolayı eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşların tüm zararlarının karşılanacağını dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Burada muhtarımla şimdi tespit yapıyoruz. Yaklaşık 15 tane evin zemin katlarına su girdiğini gördük. Eşyaları tahrip olmuş, vatandaşlarımız zor durumda. Onların hepsine yardımcı olacağız. Sayın kaymakamımızla görüştük hem AFAD tarafından, hem belediye tarafından zararlar kesinlikle tazmin edilecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın şüphesi olmasın. Bizim, amacımız bundan sonra su ve sel baskınlarına kesinlikle uğramaması. Kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra burada yağmur suyu tahliye faaliyetleri, yol düzenleme işlemleri yapılacak. Bu 3 günlük ve yarın sabah da devam edecek.” 

“DERE YATAKLARI ÇÖPLÜK GİBİ KULLANILIYOR”

Dere yataklarının çöplük gibi kullanıldığına dikkati çeken Aras, “Dere yatağından lastik, mobilyalar ve çöpler çıkıyor. Bu şu anda gördüğümüz tablolara yol açıyor. Dere yataklarını temiz tutmamız lazım ki su normal akışında gidebilsin.” diye konuştu.
 

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com