28 Mart 2024 Perşembe

DENİZDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR ÇÜNKÜ…

BHM
02.01.2015 17:33
DENİZDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR ÇÜNKÜ…
Bodrum'da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatının basın açıklaması yaptığı sırada gerginlik yaşandı.

HDP ilçe teşkilatı, daha önce basın açıklaması sırasında bir grubun tepkisi üzerine gerçekleştirilemeyen Uludere olayıyla ilgili açıklamayı yeniden yapmak istedi. Çok sayıda polis ekibi de meydanda güvenlik için hazır bekletildi.

 

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik HDP'li grup adına açıklama yapan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Hüsran Belgin Koç, geçen hafta meydanda anma yapmak için toplandıklarını ancak bir grup tarafından saldırıya maruz kaldıklarını ifade etti.

 

Eylemi bitiremeden alanı terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Koç, "Biz bu alanda olmaya devam edeceğiz. Siyasal ve yasal bir partiyiz ve demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Burada halkımıza, kolluk güçlerine görev düşmektedir. Barışçıl bir şekilde burayı terk edeceğiz" dedi.

 

HDP Muğla İl Eş Başkanı Adalet Aydın Sözkesen ise 34 kişiyi andıklarını, anmaya da devam edeceklerini söyledi.

 

Çözümün, barışın peşinde olduklarını, bunu da gösterdiklerini dile getiren Sözkesen, "Bunu anlamayan insanlara yine sabırla bu mesajı vermeye devam edeceğiz. Kimse bizim sabrımızı taşıramayacak" ifadesini kullandı.

 

HDP'li grup açıklama yaptığı sırada yoldan geçen bazı vatandaşlar, gruba tepki gösterdi. HDP'lilere müdahale etmek isteyen vatandaşlar, polis ekiplerince engellendi.

 

Bodrum Limanı'ndan teknelerle denize açılan bir grup ise meydanın bulunduğu alanın karşısına demirledi. Türk bayrağı ve çeşitli takımların atkılarını çıkartan grup, HDP'li gruba tepki gösterdi.

 

Yaklaşık 1 saat meydanda oturma eylemi yapan HDP'li grup, partili yöneticilerin isteği üzerine alkışlı protesto yaparak alanda ayrıldı.

 

Denizde Türk bayrağı açan grup ise daha sonra Belediye Meydanı'nda Atatürk büstü önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuduktan sonra dağıldı.

DHA
HDP

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com