28 Mart 2024 Perşembe

DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ MAZI'DAN BAŞLADI…

BHM
19.02.2016 12:47
DENİZ DİBİ TEMİZLİĞİ MAZI'DAN BAŞLADI…
Bodrum Belediyesi tarafından “Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla ilki geçen sene düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası'nın ikincisi başladı.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve bundan sonra gelenekselleşmesi her yıl yapılması planlanan deniz dibi temizliği bu sene Mazı’da başladı. Bodrum Belediyesi Dalgıç Takımı ile gönüllü dalgıçlar tarafından gerçekleşen temizliğinde öğrencilere çöplerin doğaya verdiği zararlar ile ilgili bilgiler verildi. Denizden çıkartılan halat, çizme, cam ve pet şişe, tabela, gibi maddeleri anlatan Bodrum Belediyesi Çevre Mühendisi Ahmet Acar "Toplanan bu atık maddeler cinslerine göre ayrılarak geri dönüşüme gönderiliyor. Oradan karşımıza yeni ürünler olarak geri dönüyor. Atık maddeleri tekrar kazanmak için çevre temizliği konusunda çok duyarlı olmamız gerekiyor" dedi.

Deniz Dibi Temizliği Kampanyası'nın Mazı'da yapılan ilk etkinliğine Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Taner Uslu, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Bodrum Belediyesi birim müdürleri ile Mazı Muhtarı Sedat Hurma ile birlikte Yukarı Mazı İlkokulu ve Aşağı Mazı Özcan-Duran Karagöl Ortaokulu'ndan da öğrenciler katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da çevre temizliğinin önemine değinerek şunları söyledi:"Geçen seneden beri bu uygulamayı yapıyoruz. Denizlerimize mavi yakışır diyerek yola çıktık.Özellikle de Bodrum'un en uzak mahallesinden başladık temizliğe. Buradan sonrası bizim sınırımız değil artık. Ama yaptığımız ilk dalışlarda gördük ki gerçekten koyumuzda öyle fazla bir atık çıkmadı. Bu da özellikle bizi mutlu etti. Ben özellikle burada yaşayan halka, denizci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. 1-2 tane demir var bunların da atıldığını değil düştüğünü zannediyorum denize, öyle yorumluyorum bunu. Yapılan bu çalışmaya katkı veren tüm arkadaşlara, öğretmen arkadaşlara, öğrencilere, çevre dostlarına, TEMA'ya, Liman Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Lütfen bu denizleri temiz tutalım. Bizler biraz bu güzellikleri yaşadık çocuklarımız da yaşasın, torunlarımız da yaşasın. Sürdürülebilir bir yaşam için bu faaliyetlerin içerisinde olmak önemli."

Mazı'da düzenlenen etkinliğe katılan öğrencilere günün anısı olarak atkı ve anahtarlık hediye edildi.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com