25 Nisan 2024 Perşembe
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
17.02.2009 01:17

DEĞİŞİMİN AYAK SESLERİ

"Ya seçimler sonrası", başlıklı yazımızda, BODTO seçimlerinden sonra kimsenin kimseye küs ve kırgın olmaması gerektiğinin önemini vurgulamış, sonuçta olayın firma sahiplerinin medeni tercihlerinin, demokratik sonucu olduğuna vurgu yapmıştık.

Kocadon ve ekibinin seçim sonrası yaklaşımları ve demeçlerinin  bu yönde olması, bizleri mutlu ediyor.

Çünkü Bodrum ve esnaflarının problemleri, iki aya kadar düşmüş olan turistik sezon ve yaşanan ekonomik krizle katlanmış ve derinleşmiş  durumdadır.

Bu durum bile tüm Bodrumlular?ın ele ele verek Bodrum için çalışmasının ne kadar zorunlu bir durum olduğunun göstergesidir.

Bodrumlular?ın sorunları şu parti için başka, bu parti için başkaca değildir.

Herkes tarafından bilinen, dile getirilen fakat çözülmesi konusunda her kesimin desteğine sahip
yenilikçi ve dinamik politik güce sahip bir belediye olmadığı için çözülemeyen problemlerdir.

İki ay esnaflarının kepenkleri açık, 10 ay kapalı olan bir ilçenin mevcut ve yeniden aday bir  belediye başkanın bu konuda söylediklerini, okudum, seyrettim, dinledim sonuçta üzüldüm ve sizinle paylaşmak istedim.

Sayın Mazlum AĞAN, kendisine yöneltilen "12 ay turizm konusunda ne düşünüyorsunuz?" sorusuna,
"eskiden beri düşünüyoruz !!!! " dedikten sonra buna çözüm için yaptığı yatırımın  "kapalı spor salonu" olduğunu belirtiyor. (http://www.kenttv.net/haber.php?id=10548,  haber videosu yazı sonunda )

Öncelikle, belirtmek gerekir ki, kapalı spor salonunun yatırımı Sn. Mazlum AĞAN tarafından yapılmadı, yatırım Sn Tuğrul ACAR döneminde yapıldı ve kaba inşaatı yine onun döneminde tamamlandı. Uzay çatısının yapımı için 175.000 TL‘si İl Spor Müdürlüğünden gelmiştir. Mevcut belediye boya, parke ve tefrişatını yapmıştır.

Bildiğim kadarıyla parke yer kaplaması da nizami olarak yapılamadığı için burada ulusal ve uluslararası turnuva ve organizasyon yapma yeterliliği yoktur.

Ayrıca Gümbet‘teki  kapalı bir spor salonu tüm Bodrum‘da  şu an kepenkleri kapalı esnaf için nasıl bir turizm potansiyeli yaratmaktadır, ben anlayamadım?

Ben öncelikli olarak bana ve halkıma medya aracılığıyla söylenenlerin dürüstlüğünü sorgulamak zorundayım.

BODTO seçimlerinin 10-0‘lık  sonucunu  yenilik ve değişimden yana olan yöneticilerine, halkının bir teşekkürü olarak görmek gerek.

BODTO seçimlerin bitiş düdüğü, yerel seçimlerin başlangıç düdüğü olmuştur.

Bodrum halkının yerel seçimi de, esnaf sorunlarını çözme derdinde ve bunu da parti ayırımı yapmadan, siyaset üstü bir bakış açısına sahip, yenilik ve değişimden yana olan insanlarına  teşekkürle bitireceğini düşünmekteyim.

Artık Bodrum her sezon sonrası aynı problemleri konuşmaktan bıkmış ve usanmıştır.

Artık Bodrum‘da değişimin ayak sesleri duyulmaktadır.




- Click here for the funniest movie of the week

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com