28 Mart 2024 Perşembe

ÇOCUK OYUN VE OYUNCAKLA ÖĞRENİR

BHM
11.05.2016 11:34
ÇOCUK OYUN VE OYUNCAKLA ÖĞRENİR
Bodrum'da gerçekleştirilen 'Kendi oyuncağını kendin yap' projesi sonrası düzenlenen şenlikte, öğrencilerin yaptığı çeşitli oyuncaklar sergilendi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğinde düzenlenen şenlikte; öğrencilerin, çoğunluğu geri dönüştürülen malzemeler kullanılarak yaptığı oyuncaklar beğeniye sunuldu. Bodrum İlçe Stadı'ndaki şenlikte ilçedeki anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerince yapılan yüzlerde oyuncak sergilendi. Bazı öğrencilerin oyuncak yaparken bilimsel yöntemler denemeye çalıştığı ve teknolojik çalışmalar yaptığı gözlendi. Öğrencilerin, ebeveynlerinden ve öğretmenlerinden de fikir alarak, onların çocukluk dönemlerindeki oyuncaklar hakkında bilgi edindiği belirtildi. Şenlik, ziyaretçilerin beğenisini topladı. Şenlik alanını ziyaret eden ebeveynler gördükleri oyuncaklarla çocukluklarını hatırladı.

 

OYUNCAĞIN ÖNEMİNE VURGU

 

Etkinliğe katılan ESOGÜ öğretim üyesi Türk Dünyası Oyun ve Oyuncakları Araştırmaları Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yalçın Bay, kültürel bir etkinliğin içinde yer aldıkları için mutluluk duyduklarını söyledi. 2014 yılında başladıkları 'Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Projesi'nden söz eden Bay şöyle dedi:

 

"Bu konudaki yolculuğumuzda geçen sene üniversitemizde ilkini düzenlediğimiz bir kurultayımız oldu. Bu sene 4- 7 Ekim tarihleri arasında Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 'Uluslararası Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı' adı ile 2'inci bir kurultay düzenleyeceğiz. Bu projeyi tüm Türk Dünyası'na yayıyoruz. 32 ülke ve bölgeye alan taraması çerçevesinde gezilerimiz oluyor. Çocuğun hayatının yüzde 80'i oyun ve oyuncak. Çocuk oyun ve oyuncakla öğrenir ve kültürlenir. Milli kimliğin inşasında oyun ve oyuncağın çok önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin yanı sıra Türk Dünyası'nda bu projenin karşılık bulması bizleri mutlu ediyor. Bu proje kapsamında kurultayların dışında değişik başka etkinlikler de düzenleyeceğiz."

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com