20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇOCUĞA KARŞI İSTİSMAR EYLEMİNDE "ERKEK" GERGİNLİĞİ...

BHM
07.01.2020 12:59
ÇOCUĞA KARŞI İSTİSMAR EYLEMİNDE
Bodrum Kadın Dayanışma Derneği'nin Belediye Meydanı'nda düzenlediği Çocuğa karşı istismar eylemine erkelerin katılması, krize neden oldu. Çoğunluğunu CHP’lilerin oluşturduğu grup, basın açıklamasına katılmayarak bölgeden ayrıldı.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, “2016 yılında çocuğa karşı cinsel istismarın (tecavüz!) meşrulaştırılması ve faillerin affına dair girişimde bulunanlar yine tasarıyı meclise taşımakta! Çocuk istismarının affı olmaz” diyerek Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem çağrısı yaptı. CHP Bodrum İlçe Başkanlığından SMS’le atılan mesajda “Çocuğun cinsel istismarını aklayan önerge meclise tekrar sunulacak. Failleri aklayan önergeye karşı çıkmak için Belediye Meydanı’nda buluşuyoruz” denilerek vatandaşlar eyleme destek vermeye davet edildi. 

Bugün saat 16.00’da Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, CHP’li belediye meclis üyeleri, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri ve vatandaşlar eylem için toplandı. Eylemciler, üzerinde “Çocuk istismarının affı olmaz” yazılı bir pankart açtılar. 

Alana gelen Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, pankartın arkasındaki ve çevresindeki erkeklerin bölgeden uzaklaşmasını isteyip tartışmaya açık olmadığını söyleyince, çoğunluğunu CHP’li üyelerin oluşturduğu grup tepki göstermeye başladı. Taraflar arasında bir süre tartışma yaşandı. 

PANKARTIMIZI AÇMAMIZA İZİN VERMİYOR!

Pankartın etrafından uzaklaştırılan kimi erkekler de “Ayıptır be! Hep aynı şeyi yapıyorlar. Biz sendika olarak geliyoruz, pankartımızı açmamıza izin vermiyor. Bizim slogan atmamız engelleniyor” diyerek tepkilerini gösterdiler. 

Yaşanan duruma tepki gösterip ayrılan kimi kadınlar da “8 Mart’ta da aynısını yapıyor. Biz birlikte mücadeleyi büyütmediğimiz sürece hiçbir ilerleme olmaz ve kazanım olmaz” diye konuştular. 

Erozan’a tepki gösteren kadın ve erkeklerden oluşan grup, bölgeden uzaklaşarak basın açıklamasına katılmadı. 

Yaptıkları eylem çağrısında erkekleri eyleme davet etmediklerini belirten Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugün buradaki olay, çocuk istismarı ile ilgili bir af tasarısı gündemde. Bu af tasarısının gündemine 12 yaş rıza yaşı da indirildi. Tecavüz yaşamış çocuklara, 18 yaş altındaki çocuklara yapılan tecavüzler af kapsamında, tecavüzcüsüyle evlendirilme yasa tasarısı gündeme getiriliyor. Komisyonda bu var. Biz 2016’da sokağa çıkmıştık. 103’ü geçirmeye çalışıyorlardı ve onu durdurduk. Bugün yine böyle bir af tasarısı gündemde. Buna da 15 yaş sınırı getiriyor. Yani 13 yaşındaki bir kıza, 28 yaşındaki adam tecavüz edip onunla evlenirse ceza görmeyecek. Suç kapsamında yargılanmayacak. Bu tasarı gündeme getiriliyor. Dolayısıyla meselemiz bu. Bu alanda erkekleri konuşmaya gelmedik. Erkeklerin yararlanacağı bir affı protesto etmek için geldik. Bir kız çocuğuna işlenen suç affedilmemeli, af kapsamında kullanılmamalı. Bizim itirazımız bu. 12-13 yaşında tecavüze maruz kalmış kız çocukları. Bunu protestoya geldik” dedi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Sözcüsü Miray Demir ise 81 ilde okunan basın açıklamasını okudu. Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com