28 Mart 2024 Perşembe

CİNAYETE MÜEBBET HAPİS CEZASI

BHM
04.03.2015 10:30
CİNAYETE MÜEBBET HAPİS CEZASI
Bodrum’da, dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri emekli astsubay 46 yaşındaki Hakan Alp'i gasp edip, kredi kartını kullandıkları ileri sürülen 24 yaşındaki Murat Güneri ile kardeşi 20 yaşındaki Mert Güneri, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

Bodrum’da, dövüp, bıçaklayarak öldürdükleri emekli astsubay 46 yaşındaki Hakan Alp'i gasp edip, kredi kartını kullandıkları ileri sürülen 24 yaşındaki Murat Güneri ile kardeşi 20 yaşındaki Mert Güneri, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Yalnız yaşayan, jandarma özel harekat birimde de görev yapan emekli astsubay Hakan Alp, geçen 14 Ocak'ta, Bitez Mahallesi Bergamut Caddesi'ndeki evinde ölü bulundu. Polis, Alp'in vücudunda darp, karın, sırt ve boynunda 17 bıçak yarası bulunduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, Alp'in cep telefonu, dizüstü bilgisayarı, cüzdanı, beylik tabancası ve park halindeki otomobilinin de kayıp olduğu anlaşıldı.
 
Bir gün sonra, kayıp otomobilin, İzmir'in Eşrefpaşa semtinde olduğu, plaka takip sistemiyle belirlendi. Otomobili kullanan elektrik teknisyeni Murat Güredi ile kardeşi Mert Güredi ile arkadaşları 17 yaşındaki H.C.Ö. ve 16 yaşındaki A.C.K. gözaltına alındı. H.C.Ö. ve A.C.K. serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen iki kardeş, tutuklandı. Haklarında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis, başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması ve yağma suçundan da 25'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu iki kardeş, bugün dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, öldürülen Hakan Alp'in yakınlarının avukatları Göray Karadut, Sibel Eyinç ile emekli astsubay arkadaşları, sanık avukatları Gamze Şarman ve Gülendam Mandalinci katıldı.
 
Daha önceki duruşmalardaki ifadelerini tekrar eden iki kardeşten Murat Güneri, "Alp'in evinde elektrik tamiratı yapmıştım bana 700 TL borcu vardı. Uzun süre ödemedi. Alacağımızı tahsil etmek için kardeşim ile İzmir'den Bodrum'a geldik. Yukarı çıktığımda Alp sarhoştu, paramı vermek istemedi tartıştık. Ağza alınmayacak küfürler savurup, hakaret etti. Farklı taleplerde bulununca, ben de kendimi kaybettim. Yanımdaki bıçağı savurdum, boynunun iki yerinden bıçakladım, ardından vücuduna sapladım. Kaç kez bıçakladığımı bilmiyorum, çok pişmanım üzgünüm" dedi.
 
"BU KADARINI DA HAK ETMEMİŞTİK"
Yaklaşık bir saat süren duruşmada her iki sanığında savunmalarını somut delilerle dayandırmadıkları ve çelişkiler bulunduğu belirtildi. Duruşmaya 10 dakika ara verildikten sonra mahkeme heyeti, kararını açıklayıp, iki kardeşi temyiz yolu açık olmak üzere planlayarak adam öldürme suçundan müebbet, yağma suçundan 12 şer yıl, Hakan Alp'e ait kredi kartını kullanmak suçundan ise 3'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Katil zanlısı Murat Güredi'nin karar açıklandıktan sonra "Bu kadarını da hak etmemiştik" dediği duyuldu.
Alp'in yakınlarının avukatı Göray Karadut, "Mahkeme heyeti bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok ciddi ve titiz bir çalışma ile süratle adaletin yerini bulmasını sağladı. Bu tür potansiyel katillerin halk arasında dolaşması büyük bir tehlikeydi, belki Hakan astsubay geri gelmeyecek ama verilen karar hem vicdanları rahatlattı hem de başta Özgecan cinayeti olmak üzere benzer olaylarda verilecek cezalar açısından örnek teşkil edecek" dedi
 
 
DHA
Bodrum cinayet hapis ceza

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com