20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP'li Ali Mahir Başarır, Cennet Koyu'nun imara açılmasına sert tepki gösterdi: 'Hesabı ağır olur'

BHM
13.07.2022 23:47
CHP'li Ali Mahir Başarır, Cennet Koyu'nun imara açılmasına sert tepki gösterdi: 'Hesabı ağır olur'
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhuriyet TV'ye yaptığı açıklamada Bodrum Cennet Koyu'nda villa ve otel inşaatına başlayan Cengiz İnşaat'a sert tepki gösterdi.

Bodrum Haber Merkezi (BHM) olarak Cumhuriyet Gazetesi ve Halk TV’den derlediğimiz haberlerde; Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'nda yer alan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat’ın villa ve otel inşaatına başladığı bilgisi verilerek CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sert tepkisi gündeme getirildi.

Nisan ayında TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Hazineye Ait Taşınmazların Değerlendirilmesi ve KDV Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi üzerine konuşma yapan Başarır, kürsüden AKP iktidarına seslenerek “Cengiz İnşaat sarayın silueti, sarayın izdüşümü, sarayın şubesi” demişti.

'SERMAYEYE AŞIK İKTİDAR'

Sosyal medya hesabından TBMM'de konuya ilişkin yaptığı konuşmayı paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bodrum Cennet Koyu’nda SİT ve koruma alanı içerisinde kalan araziyi, Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel yapmaya başlıyor. Doğaya düşman, sermayeye aşık iktidar, beşli çeteye hizmete devam ediyor!" ifadelerini kullandı.

Yargının üç kere iptal ettiği imar projesini Meclis gündemine taşıdığı için Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz tarafından tazminat davası açılan Başarır, açılan davaya ve imara sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet TV'ye konuşan Başarır, 84 milyonun arazilerinin Cengiz İnşaat ve türevlerine verildiğini ve sadece Cengiz İnşaat'ın Türkiye'de 200'e yakın arazi aldığını belirtti.

'İÇİM ACIYOR, EDEPSİZ ADAM'

Saray'ın görevinin bu kişilere arazi bulmak olduğunu söyleyen Başarır, "Saray'ın silueti dediğimizde bize kızdılar. Cengiz İnşaat bana 1 milyonluk tazminat davaı açtı, bu iddialarımla ilgili. 'Mülkiyet hakkım' dediler buralara. Ben senin bir yazlığını konuşmuyorum beyefendi, ben Cennet Koyu'nu konuşuyorum. Doğal alanı koruma kanununa tabi olan bu yeri otel yapamazsın diyorum" ifadelerini kullandı.

Çivi bile çakılmaması gerektiğini ve eğer çakılırsa Mehmet Cengiz'in yakasına yapışacağını anlatan Başarır, sözlerine şu şekilde devam etti:

  • Babandan mı kaldı sana? Tayyip Erdoğan'dan aldın. Üç mahkeme kararına rağmen, kamunun ve doğal güzeliklerimizin en önemli örneklerinden birini gündeme getirdiğim için, Cengiz İnşaat'ın sahibi bana utanmadan dava açıyor.
     
  • İçim acıyor. Edepsiz adam. Yüzün kızaracağına bana tazminat davası açıyorsun, yargı sana 3 kez 'dur' dedi ama saray, müteahhitlerin aracı haline geldi.
     
  • Bugün orada güneşleniyor, midemizi bulandırıyor. Bunu sakın yapmasınlar. Sakın. Yerle bir ederim. Hesabı ağır olur, pişman ederiz. Her gün araştırma yapıyoruz, enselerindeyiz.

Kaynak: Cumhuriyet 

Mehmet Cengiz'den CHP’li Vekil Başarır'a 1 milyon liralık dava

CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, Mehmet Cengiz'in, Bulgari Oteller Grubu'yla birlikte Cennet Koyu'nu imara açmasına tepki gösterdi. Başarır, daha önce de Cennet Koyu tepkisi gösterdiği için Mehmet Cengiz'in kendisine 1 milyon liralık tazminat davası açtığını söyledi. Başarır, "Bende bu parayı bulursa alır" dedi.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa edecek. Danıştay'ın defalarca iptal ettiği satış kararına rağmen söz konusu inşaatın SİT alanında olacak olmasından dolayı tepkiler yükseliyor.

Danıştay iptal etmişti

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da HALK TV yayınında Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz'e tepki göstererek Nisan ayında da Cennet Koyu için Mehmet Cengiz'e tepki gösterdiğini belirtti. 2013 yılında Cennet Koyu'nun satışa çıkarıldığını bunu Danıştay'ın iptal ettiğini belirttiğini aktaran Başarır, Kamu Özelleştirme Kurulu'nun ise bu karara rağmen Cengiz İnşaat'a sattığını aktardı.

'Çivi bile çakamazsınız'

Danıştay'ın bir kez daha satışı iptal ettiğini aktaran Başarır, "Çevre ve Şehircilik Bakanı, Cumhurbaşkanı devreye giriyor 2. Derece Doğal SİT Alanı olmaktan çıkarıyor bir kez daha veriyorlar. Bodrum Belediyesi bir dava daha açıyor. Kararı bir kez daha çıkarıyoruz. Buna rağmen Bulgari Oteller grubuyla anlaşıyor. Oraya villalar, oteller yapılacak. Burası 2. Derece Doğal Sit Alanı burada kamu yararı olmadan çivi bile çakamazsınız. Danıştay da 'buraya hiçbir şey yapamazsınız' demiş" dedi.

'Bulgari'yi uyardık: Yıkarız'

"Mehmet Cengiz nerede güneşleniyor?" diye soran Başarır, Mehmet Cengiz'in şu anda Cennet Koyu'nda olduğunu söyledi ve Bulgari oteller grubuna sert çıktı. Başarır Bulgari Oteller Grubu'na "Ne hakla bu topraklarda gelip otel yapacak. Nisan ayında uyardım: Yıkarız, sakın. Roma'da, Barselona'da Macaristan'da otel yapabiliyor musun? Benim ülkemde nasıl yapabiliyorsun? Buna rağmen başladı" ifadelerini kullandı.

Mehmet Cengiz'den Ali Mahir Başarır'a 1 milyon TL'lik dava

İlk kez Halk TV yayınında Mehmet Cengiz'in kendisine Cennet Koyu yüzünden dava açtığını açıklayan Başarır şu ifadeleri kullandı:

"Ben Cennet Koyu'ndaki bu durumu ortaya çıkardıktan sonra Mehmet Cengiz bana, 1 milyon liralık tazminat davası açtı. Neymiş? Mülkiyet hakkını ihlal etmişim, mülkiyetinde olan bir konuyu konuşmuşum. Mehmet Cengiz, ora senin mülkiyetinde değil. Ben senin konutunu, doğru düzgün aldığın yazlığını tartışmıyorum. Ben 84 milyona ait olan, 2. Derece Sit Alanı olan bir yerin sana satılamayacağını anlatıyorum. Babandan miras kalsa bile sana izin vermezler burada otel yapmana Mehmet Cengiz.

'Bende bu parayı bulursa alır'

Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğal sit alanını satın almaz, oraya çivi çakmaz. Manevi şahsiyetini düşünen bir adam doğduğu büyüdüğü memleketi Rize'deki yaylaları katletmez. Ama ne olmuş bu ülkede? Sıkıştığın zaman aç 1 milyonluk-2 milyonluk tazminat davası bize. Yargı kararıyla bizi sustur. Susmayız ki. Bende bu parayı bulursa alır. Bende bu para yok. Acı olan ülkenin geldiği nokta."

Kaynak: Halk TV

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com