27 Temmuz 2024 Cumartesi

CHP Bodrum’da Liste Savaşı! Kriz aşılamadı…

BHM
14.02.2024 12:53
CHP Bodrum’da Liste Savaşı! Kriz aşılamadı…
CHP Muğla İl Başkanlığındaki toplantı sonrası Bodrum’a dönerek akşam saatlerinde olağanüstü toplanan CHP Bodrum ilçe örgütü, iddiaya göre kendi hazırladıkları meclis üyesi listesi kabul görmez ise toplu halde istifa edecek.

Muğla’da başlayan liste savaşı, Bodrum’da patlak verdi. Edinilen son kulis bilgilerine göre CHP Bodrum’un kendi listesini hazırlayarak genel merkeze sunduğu, kabul görmediği takdirde ilçenin toplu halde istifa edeceği öğrenildi. 

Ekrem İmamoğlu’nun Bodrum’dan aldığı villanın müteahhiti Alptekin Polat’ın Bodrum eski Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı’yı meclis üyesi adayı olarak göstermek istemesi ise ilçede bir başka krize sebep oldu. 

İstifa kararında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylar Ekrem imamoğlu, Ahmet Aras ve Tamer Mandalinci’nin Bodrum’da meclis üyeliği için 3’er isim vermesinin ve ilçeye baskı yapmasının etkili olduğu söyleniyor. 

Muğla ilde de aynı sorunların yaşandığı, liste savaşının kaybedilmesi durumunda ilden de istifaların gelebileceği konuşuluyor. 

“BU PARTİYİ KİMLER YÖNETİYOR?” 

Dün akşam saatlerinde alınan istifa kararının duyulmasının akabinde Hakkı Mandalinci ile Kirli lakaplı Mehmet Durmaz’ın ilçe binasına giderek krizi çözmeye çalıştıkları iddia edildi. 

Her iki ismin de partide hiçbir görevleri olmamasına rağmen partinin perde arkasındaki belirleyici isimlerin olduğunun anlaşılması, partililer tarafından şaşkınlıkla karşılanarak, “Bu partiyi kimler yönetiyor?” sorusunu sormalarına neden oldu.

İlçe örgütünden gelebilecek sıcak gelişmeler için takipte kalın.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com