19 Nisan 2024 Cuma

CEHALET, İNSAN SURETİNDE KENDİNİ GÖSTERDİ!

BHM
22.04.2019 09:44
CEHALET, İNSAN SURETİNDE KENDİNİ GÖSTERDİ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı şehit cenazesi töreninde bir grubun saldırısına uğradı.

Hakkari'de terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın cenazesinde olaylar çıktı. Çubuk Akkuzu Mahallesindeki cenaze törenine Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan Kemal Kılıçdaroğlu törende saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu'nu yuhalayan bir grup, ardından yaşanan arbedede kendisine saldırdı.

Saldırıda bir kişi yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu’na yumruk attı. Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü yüzünden düştü. Korumaların müdahalesi ile Kılıçdaroğlu alandan çıkarıldı ve öfkeli gruptan uzaklaştırılarak mahallede bulunan bir eve götürüldü. Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu eve daha sonradan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da girdiği öğrenildi. Güvenlik güçleri, evin çevresinde toplanan kalabalığın dağıtmak için uzun süre mücadele verdi.
 
Öte yandan saldırganlar Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu evi de taş yağmuruna tuttu. Uzun uğraşlarla evin önüne getirilen bir zırhı bir araçla CHP Lideri evden çıkarıldı.
 
Olay anında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan gençlik örgütlenmesinden sorumlu başdanışmanı Deniz Demir, yaşanan olaya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Demir, "Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi. Güvenlik güçleri kontrolü sağladıktan sonra bölgeden ayrılacağız" dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, "Kemal Bey güvenli bir yere alındı. Soğukkanlılığımızı koruyacağız. Kemal Bey iyi. Gerekli açıklamayı yapacağız" diye konuştu. Bu arada CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada tüm milletvekili ve yöneticiler Ankara'ya çağırıldı.
 
Yaşanan bu çirkin olayı "müessif protesto eylemi" olarak değerlendiren Ankara Valisi yaptığı açıklamada şehit cenaze töreninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir protesto eyleminde bulunulduğu belirtilerek, "Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır."dedi.

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com