19 Mayıs 2024 Pazar

Bu zamla en pahalı ulaşım unvanı Muğla’nın oldu!

BHM
05.04.2023 09:52
Bu zamla en pahalı ulaşım unvanı Muğla’nın oldu!
Muğla’da Büyükşehir Belediyesi denetimindeki taksi, servis ve toplu taşıma hizmetlerine yüzde 41 zam yapıldı. Ulaşıma yapılan zamla birlikte Türkiye'nin en pahalı büyükşehir ulaşımı Muğla'ya ait oldu. Büyükşehir’in ulaşıma yaptığı fahiş zamma sağlıkçılar tepki gösterdi.

Muğla'da toplu taşıma faaliyeti yürüten özel toplu taşıma esnafının zam talepleri UKOME Kurulu'nda görüşülerek karara bağlandı. Muğla ili genelinde toplu taşıma hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi ve denetimindeki özel toplu taşıma araçlarının ücret tarifeleri; girdi maliyetlerindeki artışlar ile TÜFE endeksi dikkate alınarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısında, toplu taşıma, servis ve taksimetre ücretleri yüzde 41 oranında artırıldı. Bu kapsamda, Muğla il genelinde uygulanan şehir içi en kısa mesafe olan A Grubu Ücret tarifelerinden, elektronik kartlı indirimli (öğrenci) ücret tarifesi 5,40 TL olarak uygulanmakta iken yapılan düzenleme ile 7,60 TL olarak, elektronik kartlı sivil ücret tarifesi ise; 8,65 TL iken 12,20 TL olarak belirlendi.

EN PAHALI BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMI

Ayrıca, Menteşe İlçesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenicilerinin yoğun olarak kullandığı 3,50 TL olan "Kampüs Hattı" öğrenci ücret tarifesi 4,95 TL'ye çıkarıldı. Belirlenen yeni toplu taşıma ücretlerinin bugün itibariyle uygulamaya geçirileceği açıklandı. Ulaşıma yapılan zamla birlikte Türkiye'nin en pahalı büyükşehir ulaşımı Muğla'ya ait oldu.

TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Büyükşehir'in ulaşıma yaptığı fahiş zamma sağlıkçılar tepki gösterdi. Muğla Sağlık-Sen Şube Başkanı Özcan Çiçek, "Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni bir rekora imza attı. 12.20 TL'lik tarife ile Muğla'da yasayanlar ülkemizdeki en pahalı ulaşım hizmeti alan vatandaş oldu. Bu sadece üniversite öğrencilerini etkilememiştir. Pandemi ve afet süreçlerinde olduğu gibi ihtiyaç duyulduğunda hiçbir sorumluluktan kaçmayan, yeri geldiğinde ailesinden ve hayatından fedakârlıkta bulunarak görev yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan 2 bine yakın sağlık çalışanı da bu rekor artıştan etkilenmiştir. Bunun yanı sıra çoğu toplu taşıma kullanan, hastanede tedavi olmak isteyen aylık 100 bine yakın vatandaşta bu zamdan kendine düşen payı almıştır.

Hastanenin otopark sıkıntısından dolayı erken kalkarak, "Otopark yeri kapma" yarışından yorulan ve toplu taşımaya yönelen sağlık çalışanları, toplu taşımaya yapılan son zamla birlikte adeta kısır bir döngünün içerisine itilmiş ve arafta bırakılmıştır.

Gelinen bu noktada Muğla Büyükşehir Belediyesi; ulaşıma yaptığı zammı gözden geçirmeli, hastane vb. güzergâhlarda toplu taşımada indirim sağlamalıdır. Hastane yönetimi ise otopark sıkıntısının çözüm noktasında biran önce somut adımlar atmalı ve harekete geçmelidir. İhtiyaç duyulduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçmayan sağlık çalışanları olarak bizler hastane yönetimi ve Muğla Büyükşehir Belediyesinden bir fedakârlık beklemiyoruz, onları görevlerini yerine getirmeye davet ediyorum." dedi.

https://m.sabah.com.tr/mugla/2023/04/04/mugla-buyuksehirin-fahis-zammina-tepkiler-suruyor

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com