18 Nisan 2024 Perşembe

BODRUM’UN TÜM GÜNDEMİ BU HABERLE DEĞİŞECEK

BHM
24.07.2014 17:31
BODRUM’UN TÜM GÜNDEMİ BU HABERLE DEĞİŞECEK
Kültür ve Turizm Bakanlığı sessiz sedasız bir şekilde önümüzdeki ay sonunda ihale yaparak Bodrum’un İçmeler Mevkii’ne bir 450 teknelik marina yapılmasını kararlaştırdı. Marinayla ilgili Bodrum’dan kimsenin haberinin olmaması oldukça dikkat çekici.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Planlaması dahilinde Bodrum’un İçmeler Mevkii’nde 450 teknelik bir marinanın ihalesi aşamasına geldi. BHM olarak güvenilir kaynaklardan elde ettiğimiz bilgiye göre bakanlık marina ihalesinde son aşamaya geldi ve Ağustos sonunda ihaleye çıkmayı planlıyor.

 

BODRUM OLDU BİTTİYE Mİ GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişiminden sivil toplum  örgütleri ve belediyenin haberi yok. Bütünleşik Kıyı Alanları Yönetimi Planlaması’na göre bakanlık böyle bir planlamayı dilediği yerde istediği zaman yapabilir. Ancak Bodrum gibi turizmin önemli bir merkezinde kimseye danışılmadan ve haber verilmeden böyle bir proje girişimi, ileride Bodrumlular’ın büyük tepkisini çekeceğe benziyor. Bakanlığın bu gizliliği “Acaba Bodrum oldu bittiye mi getiriliyor” sorusunu akıllara getiriyor.

 

MARİNADA NELER OLACAK

BHM olarak aldığımız bilgilere göre İçmeler Mevkii’ne yapılması planlanan marina 450 tekne kapasitesine sahip olacak. Marinada 50 adet 40 metrekarelik dükkanlardan oluşacak 2500 mertrekare’lik bir alışveriş merkezi, 1660 metrekarelik çekek yeri, 70 araçlık otopark, 650 metrekarelik restaurant, çocuk oyun alanları, fitness, hamam, spa yer alacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın marinayla ilgili Ağustos ayının sonunda ihaleye çıkması bekleniyor.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com