29 Mart 2024 Cuma

Bodrum’un geleceğini görmek için Konacık’a bakmak istemiyoruz

BHM
28.03.2014 15:48
Bodrum’un geleceğini görmek için Konacık’a bakmak istemiyoruz
CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen Konacık’ın sadece inşaat rantıyla gerçekleşen belediyecilik yaptığını belirtti ve Konacık’ta tapu ve iskan sorunlarının had safhada olduğunu söyledi. Seymen kendi projelerinin çevreye duyarlı ve insan odaklı olduğunu ifade etti.  

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen katıldığı radyo programında Konacık Belediyesi’ni eleştirdi. Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun’un Bodrum Belediye Başkan adayı olduğunu hatırlatan ve Tosun’un “Bodrum’un geleceğini görmek istersen Konacık’a bakacaksın” sloganını eleştiren Recai Seymen Konacık’ta çok yoğun yapılaşma olduğunu, tapu ve iskan problemlerin çok büyük olduğunu belirterek; “Ben Bodrum’un geleceğini görmek için Konacık’a bakmak istemiyorum. Konacık 10 yıl önce yapılaşması çok az olan bir bölgeydi. Ancak 10 yıldır gerek ticaret alanları, gerekse konutlarıyla çok yoğun yapılaşmaya sahip. Bu yapılaşmaların olduğu yere yol ve alt yapı yapmak belediyecilik değildir. İmar fazlalığıyla rant yapılan bu beldemizde tapu ve iskan problemleri bir türlü çözülemiyor. Biz sayın Genel Başkanımızın da söylediği gibi göreve gelir gelmez Konacık’ın tapu ve iskan sorunlarını çözeceğiz. Ancak bugüne kadar inşaat rantı üzerine yapılan belediyeciliği çok iyi belediyecilik gibi göstermenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Konacık’ta yeşil alan yok. Halk için sosyal tesisler yok denecek kadar az. Biz yeşile doğaya ve insana saygılı olmayan bir belediyecilik anlayışını kabul etmiyoruz” dedi.

 

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un belediyecilik konusunda çok tecrübeli olduğunu, bunu da kentsel sit alanı içinde var olan binalara rağmen 5 yıldır ilçe merkezi ve çevresinde yaptığı alt yapı çalışmalarını örnek göstererek açıkladı.

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un projelerinin yaklaşık 7 aylık titiz ve katılımcı bir anlayışla hazırlandığını belirten Recai Seymen; “Sivil toplum örgütlerimizden, halkımıza, eski politikacılarımızdan akademisyenlere kadar her kesimin katkısını alarak hazırladığımız projeler, insana saygılı, çevreci ve uygulanabilir şekilde. Tüm Bodrum Yarımadası’nın ihtiyaçları göz önüne alınarak “yaptım oldu” mantığıyla değil, yere sağlam basan projeler grubunu halkımıza sunduk. Bizim amacımız her kesimin rahatlıkla katılabileceği projeler üretmekti. Tüm bu projelerimizi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Osman Gürün’le de paylaştık. Halkımız bizi seçtiği takdirde, Büyükşehir Belediyemizle birlikte projelerimizi hemen uygulamaya koyacağız” dedi.  

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com