29 Mart 2024 Cuma

BODRUM TOHUM DERNEĞİ ÜRETİCİ PAZARI ARTIK ORTAKENT'TE

BHM
15.11.2019 20:18
BODRUM TOHUM DERNEĞİ ÜRETİCİ PAZARI ARTIK ORTAKENT'TE
Bu Cumartesi itibarıyla Bodrum Tohum Derneği öncülüğünde kurulan üretici pazarı Ortakent pazar yerine taşınıyor.

Kurulduğu günden bu yana, ülkemizde ve dünyada kaybolmaya yüz tutmuş yerel meyve, sebze ve endemik bitki tohumlarının yok olmadan gelecek nesillere aktarılması için çalışan Bodrum Tohum Derneği öncülüğünde kurulan üretici pazarı 16 Kasım itibarı ile Ortakent pazar yerine taşınıyor. 

Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan mutfak kültürü ve yeme-içme alışkanlıklarını koruma ve ekolojik yöntemlerle elde edilmiş ürünleri desteklemeyi de hedefleyen Bodrum Tohum Derneği yönetim kurulu üyesi, aynı zamanda çiftçi ve üretici Ayşin Kocabay @sevgilibodrum ile gerçekleştirdiği röportajda atalık tohum, sağlıklı beslenme, tüketim alışkanlıkları, ekolojik üretim gibi konularda üretici ve tüketicileri buluşturan, teorik olduğu kadar uygulamalı çalışmalar planlamakta olduklarını belirterek ekledi: "Kullanılan kimyasallar ilaç değil, zehir niteliğindedir. Derneğimizde, düzenli olarak çok yönlü pestisit analizi yapılmaktadır. Doğal tarım uygulamalarını arttırabilmek için seminerler düzenlemek, küçük üreticilere köy ziyaretlerinde bulunmak da hedeflerimiz içinde. Doğal tarım ve tohum derneklerinin düzenlediği etkinliklerin daha geniş çevrelerce duyulmasını ve katılımını sağlamak da bu amaca hizmet ediyor. Aynı amaçları paylaştığımız diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olmaya gayret ediyoruz."

Yeni pazar satış noktasının 16 Kasım Cumartesi günü Ortakent Sabit Pazar Yeri'nde yapılacak açılışında etkinlik programı şu şekilde:

09:00 Açılış

10:00 Müzik dinletisi

12:00 Söyleşi "Yerli Tohum ve Kanundaki Yeni Düzenleme"  Konuk: Adnan Menderes Üni. Yrd. Doç Özlem AKAN

13:00 Keşkek ikramı

14: Atölye çalışması: Yerli tohumla dünden bugüne neler yaptık, neler yapabiliriz? Moderatör: Yrd Doç. Özlem AKAN

14:45 Akdeniz ve Ege Şakıları - Gitar/Vokal: Çağrı Çetinsel

Tüm gün "Üretici Pazarımızda Büyüyen Çocuklarımız" fotoğraf panosu, Namiye ERTÜRK eşliğinde suluboya resim atölyesi, Sırma SAĞBİLİ ile origami atölyesi.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com