17 Nisan 2024 Çarşamba
Özay KARTAL
Özay KARTAL
AHVAL
31.08.2009 01:03

BODRUM SOHBETLERİ !!

30 Ağustos bizlerin göğsünü kabartan bir tarih.

Tam da böylesi önemli bir günde Vatan gazetesinde Sn. A.Ayaydın hocanın Bodrum Sohbetleri
başlığını görünce okumadan geçmek ne mümkün.

Bodrum sohbetleri köşesindeki konuk bu hafta AKP döneminin parlayan yıldızlarından Rixos hoteller zinciri sahibi Fettah Tamince.

Röportajı dikkatle okudum.

Serde reklamcılık olunca, yapacak bir şey yok. Yazının satır aralarındaki mesajları, kurgusunu, fotoğraf kalitesini ve tüm bu görsel sunumun okuyucunun kafasında yarattığı imajı düşünmeden edemedim.

Günümüz iletişim dünyasında artık her şey yaratılan imaja bağlıdır. Kimliğinizin yani gerçekte ne olduğunuzun önemi yoktur, hedef kitle tarafından nasıl algılandığınız önemlidir, yaşadığımız iletişim çağında. Hedef kitlede yaratılan algı toplamı  ise  imajınızdır.

İşte medyanın gücü tam da, burada gizlidir.

Medya imaj yaratır. Kişinin  gerçek kimliği bilinmez halkın gözünde, yaratılan imaj ne ise, o kişi artık o dur.

Kimlik değildir halka sunulan, imajdır  aslında.

Bize medyada sanatçı diye sunulan bir çok medya maymununun aslında sanatçı kimliğne, yani yaratıcı kimliğine  sahip olmaması gibi.

Gerçek kimlikle alakası olmayan imaj ise aslında bir  yanılsamadır, yada açık ve dürüst tanımıyla bir aldatmadır.

Atatürk?ün laik, tabu ve dogmalardan uzak, akla ve bilime dayandırdığı Cumhuriyet?i ve onun ilkeleri ile hiç ama hiç barşık olmadığını bildiğimiz Fettulah hareketi bize nasılda başarılı bir girişimcinin ağzından sunuluyor. Ve bu mesajlar gerçekten de ne kadar başarılı fotoğraf ve grafiklerle sunuluyor.

Ne diyor A.Ayadın hocanın konuğu;

"Hoca Efendi’yi çok sever ve sayarım. Yaptıklarına da saygı duyarım. Çok önemli ve hayırlı bir yapılanmanın liderliğini yapıyor. Bana göre bu Türkiye’nin dünyadaki en önemli projelerden biridir. Gerek öğrencilik yıllarımda gerekse iş hayatımda Hoca Efendi’ye yakın durdum."

Başarılı, çember sakalı, cübbesi olmayan , modern görünümde, üstelik zengin ve başarılı bir girişimci ve Fettullah?ın  izinde.

İşte alın size günümüz Türkiye?sinin başarılı genç işadamı imajı.

Halka sunulan bu.

30 Ağustos zafer bayramı için özenle seçilmiş ve özenle hazırlanmış bir imaj çalışması.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com