19 Nisan 2024 Cuma

Bodrum organik tarıma geri dönüyor.

BHM
22.03.2014 16:58
Bodrum organik tarıma geri dönüyor.
Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’un Kemer ve Tepecik köylerinde yaptığı toplantıda, özellikle köy halkına ekonomik bir güç oluşturacak, Mehmet Kocadon ve ekibi tarafından geliştirilen “Organik Tarım Projesi”nin Bodrum Yarımadası’nda Kemer Köyü de dâhil olmak üzere Karaova Bölgesi’nde başlayacağının müjdesini verdi.  

Başkan Kocadon, “Geçtiğimiz yıl Tohum Takas Şenliği’ni Dereköy’de biz başlattık. Ben şu anda kendi mülkümde bir sera kurarak, bu şenliği düzenleyen arkadaşlarla beraber orada sizlere fide yetiştiriyoruz ve bu fideleri sizlere dağıtacağız.” dedi.


Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum’un Mumcular Beldesi, Kemer ve Tepecik köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Başkan Kocadon Kemer Köyü Halkı tarafından bahar çiçekleriyle karşılanırken, köy merkezinde bulunan Dutlu Kahve’de kendisini dinlemeye gelen vatandaşlara şöyle seslendi:  
“Ben konuşmasam da olur arkadaşlar. Bizim güzel bir gönül bağımız var.”

“100 personelimin 63’ü Mumcular tarafından”
Başkan Mehmet Kocadon, kahvede toplanan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmasında; “Ben de köyde büyümüş, sizlerle aynı dertleri, sıkıntıları çekmiş bir kardeşinizim.” diyerek köy halkına sevgilerini iletti. Kocadon, artık köylerin mahalleye dönüştüğünü ifade ettiği konuşmasında şu bilgileri verdi:
“Şimdi köylerimiz mahalle oldu. Muhtarlarım çok iyi bilir. Bu kanun çıktığından beri her ay muhtarlarımı çağırıyorum. Ne yapabiliriz, sizlere nasıl yardımcı olabiliriz diye. Şimdi tabi ki hayvancılık ve tarım sektörüyle geçiniyoruz ama bunun yanında yine de iş arayan, aş arayan gençlerimiz var. Ben şöyle bir baktığımda, Bodrum Belediye Başkanı olduktan sonra işe aldığım, Belediyeler Birliği Başkanı olduğumdan beri işe aldığım 100 personelimin 63’ü Mumcular tarafından. Var mı böyle bir güzellik? Şimdi o işe aldığım arkadaşlara burada soruyorum, sizler de sorun;  Mehmet Kocadon size bir gün, hangi siyasi partinin üyesisiniz? Hangi siyasi partinin fikirlerini savunuyorsunuz, diye sormuş mu bakalım. Bulamazsınız. Sadece işe aldıktan sonra; hayırlı olsun, dedim. İşinizde başarılar dilerim, dedim. Biz sadece ihtiyacı olan arkadaşımıza iş veriyoruz, aş veriyoruz. O arkadaşın siyasi görüşüyle bir işimiz yok. Bizim zaten güzelliğimiz de bu…”. Vatandaşların akıllarında soru işareti oluşturanlar içinse; “Onlara şunu soruyorum; gelip burada kafasını soru işaretleriyle donattığın bu vatandaşıma sen hiç iş verdin mi? Hiç aş verdin mi? Ya da senin siyasi görüşünden olmayan birinin elinden tuttun mu? Yapamazlar, çünkü tarzları farklı. Bizim tarzımız medeniyet. Bizde herkese iş, herkese aş herkese huzur.” şeklinde konuştu.

“Ürettiğiniz her ürünü Bodrum’da kendim pazarlayacağım”
Başkan Kocadon, toplantı sırasında Bodrum’un geleceği için hazırladıkları projelerden de bahsetti. Geçtiğimiz günlerde bu projelerin sunumunu yaptıklarını, Karaova bölgesiyle ilgili projelerin de hazır olduğunu belirten Başkan Kocadon, “Karaova Bölgesiyle ilgili çok güzel bir sunum yaptık. Bizim derdimiz, bu bölgeleri de turizmle buluşturmak. Turizm, sizlere de ekonomik katkı sağlasın istiyoruz. Gerçekten Bodrum’u besleyen tarım ve hayvancılığın ana damarları sizde. Sizler olmasanız, Bodrum bunlardan bu kadar rahat gelir elde edemez. Benim de en büyük tutkum hayvancılıktır. Onun için kendim de dâhil tarım ve hayvancılığı en yüksek seviyede teşvik edeceğim. Size garanti veriyorum; ürettiğiniz her ürünü Bodrum’da kendim pazarlayacağım. Pazarlayamadıklarımızı da semt ve köy veya mahalle pazarlarımızda yerinde satış yaptıracağım, yani turisti Kemer Köyü’ne getireceğim ve burada pazarlayacağız bu ürünleri.” dedi.

“Bodrum organik tarıma geri dönecek, merkezi de Karaova ve Kemer olacak”
Başkan Kocadon, 2013 yılında Dereköy’de Tohum Takas Şenliği düzenleyerek organik tarım için büyük bir adım attıklarını söyledi ve şöyle devam etti:
“Yani karpuzu kesince önce kokusu gelir ya, çekirdeği büyük olur. Salatalığı soyunca, bütün evin içini koku sarar. İşte bu, Tohum Takas Şenliği’ni geçen sene Dereköy’de biz başlattık. Ben şu anda kendi mülkümde bir sera kurarak, bu şenliği düzenleyen arkadaşlarla beraber orada sizlere fide yetiştiriyoruz ve bu fideleri sizlere dağıtacağız. Dağıttığımız bu tohumlarla Bodrum Yarımadası tekrar organik tarıma geri dönecek ama bunun da merkezi Karaova olacak. Biz Karaova deriz; millet, Mumcular der ama benim için Karaova’dır. Karaova ve Kemer Köyü bunların başlangıcı olacak.”
 

Kemer Köyü’nün ardından Tepecik Köy Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon’u yoğun bir kalabalık karşıladı. Başkan Kocadon “İşte bizim güzelliğimiz bu. 2 yaşındaki çocuğumuz da burada, köyümüzdeki en yaşlı teyzemiz de burada…” dedi. Kocadon, kendisi için köy meydanını dolduran tüm vatandaşlara teşekkür ettikten sonra, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni, Cumhuriyet Halk Partisi ve Osman Gürün’ün kazanacağını ifade etti. Kocadon konuşmasını “Sizlere iyi hizmet gelebilmesi için bütün projelerimizi büyükşehrin onaylaması gerekiyor. Bodrum Yarımadası’nı da Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mehmet Kocadon alacağı için, bu çarkın dişlileri bir olacak ve bu güzel köyümüze ve mahallemize hizmetler hızlı bir şekilde gelecek.” diyerek devam ettirdi.


“Onlar dedikoduyla oyalansınlar! Bu, sonun başlangıcıdır…”

“Kulağıma bazı dedikodular geliyor” diyen Başkan Mehmet Kocadon konuşmasının devamında ise şöyle dedi:
“Kendiniz duymadıktan, görmedikten sonra inanmayın. Bak, ben inanmıyorum. Kim ne derse desin, herkes yerinde sağ olsun. Önce kendin duyacak, kendin göreceksin. Onun için bizim dedikodulara buradan cevap verme lüksümüz yok, zamanımız da yok. Onlar dedikoduyla oynasınlar arkadaşlar, çünkü o onların kulvarı… Bu nedir aynı zamanda arkadaşlar, sonun başlangıcıdır. Eğer birileri beni kötülüyorsa, maaş veremiyor diyorsa, hizmet getiremiyor diyorsa, yalan dolan söylüyorsa, sizi işten çıkaracak diyorsa, elinizden ekmeğinizi alacak diyorsa; demek ki biz çok yol almışız. Biz çünkü hiç böyle bir şey söylemiyoruz, kimsenin hakkında da yorum yapmıyoruz. Eğer ben konuşmuyorsam, demek ki güçlüyüm. Yalan söyleyenler, dedikodu yapanlar yapsınlar. Çünkü güçlü olanlar buna ne cevap verirler, ne de yaparlar ama şunu bilin ki sizin güvenceniz Mehmet Kocadon’dur. Bunu asla unutmayın. Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı!”

Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Tepecik Köyü Halkına, Karaova ile ilgili projelerini anlatırken vatandaşlar, Başkan Kocadon’u dikkatle dinleyerek köylerini kalkındıracak projeleri heyecan duyarak takip ettiler. Kemer ve Tepecik Köyü ziyaretleri boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen vatandaşlar da bir an olsun başkanın yanından ayrılmadı.

Başkan Kocadona Kemer ve Tepecik köyü ziyaretleri sırasında CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP Bodrum Belediye Meclis Adayları, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri, partililer ve eşi Hülya Kocadon eşlik etti.

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com