19 Nisan 2024 Cuma

BODRUM'LU KADINLAR: "YASTA DEĞİL, İSYANDAYIZ!"

BHM
22.07.2020 13:23
BODRUM'LU KADINLAR:
Muğla’da eski sevgilisi tarafından öldürülen 27 yaşındaki Pınar Gültekin cinayeti Bodrumlu Kadınlar Grubu’nun sert tepkisine neden oldu.

Bodrum Belediye Meydanı’nda oturma eylemi ve basın açıklaması yapan kadınlar sık sık Susmuyoruz , Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz, Erkek Adalet Değil Gerçek Adalet, İstanbul Sözleşmesini Uygula sloganları attı. Kadınların ellerinde Pınar Gültekin İsyanımızdır, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Kadın Cinayetleri Politiktir, İsimleri Farklı Yaşadıkları Aynı Öfkeliyiz yazılı dövizler taşıdıkları görüldü.

Açıklama yapan Dilek Gökçin “Ülkede her gün en az bir kadın erkekler tarafından öldürülürken, en yakınımızda da 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından katledildiğini öğrendik.  Bu olay, Muğla’da son iki ay içinde işlenen üçüncü kadın cinayeti. Muğla'da Pınar’ı katleden katil Cemal Metin Avcı’nın aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz ” dedi.

MUĞLA’DA SON İKİ AY İÇİNDE İŞLENEN ÜÇÜNCÜ KADIN CİNAYETİ

Basın açıklamasını okuyan Dilek Gökçin  “Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetler bu ülkedeki cezasızlık, tahrik indirimleri ve eşitsiz infaz yasaları yüzünden bir kadın kıyımına dönüşmüştür. Ülkede her gün en az bir kadın erkekler tarafından öldürülürken, en yakınımızda da 5 gündür kayıp olan Pınar Gültekin, eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından katledildiğini öğrendik. Bu olay, Muğla’da son iki ay içinde işlenen üçüncü kadın cinayeti” diye konuştu.

CEMAL METİN AVCI’ NIN İYİ HAL İNDİRİMİ ALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Gökçin açıklamasının devamında “Bulunduğumuz her yerde yaptığımız gibi erkekler tarafından katledilen kız kardeşlerimizin davalarının takipçisi olacağız. Yerelimizde Muğla'da Pınar’ı katleden katil Cemal Metin Avcı’nın aklanmasına, tahrik ve iyi hal indirimi almasına asla izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini adeta azmettiren cezasızlık ve iyi hal indirimlerine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir kadının daha yaşam hakkının gasp edilmesine izin vermemek için alanlarda ve her yerde olacağız. Erkek egemen sisteminizi hayatlarımızdan atana kadar, eşitlikçi ve özgür bir dünyayı kurana kadar da haykırmaya devam edeceğiz. Yasta değil, isyandayız! Kadın cinayetleri politiktir” diyerek açıklamasını bitirdi.

Kadınlar daha sonra Belediye Meydanı’nda kısa süreli oturma eylemi yaptı.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com