26 Nisan 2024 Cuma

BODRUM LİMANI 15 HAZİRAN'DA HİZMETE GİRİYOR

BHM
05.06.2020 12:47
BODRUM LİMANI 15 HAZİRAN'DA HİZMETE GİRİYOR
Bodrum Limanı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan elektrik, mekanik, yangın alt yapı imalatları, yürüyüş alanları ve oyun grupları çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulunan Başkan Gürün, Bodrum Limanı’nın yeni yüzüyle 15 Haziran'da hazır olacağını ve çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bir dizi inceleme ve temasta bulunmak üzere Bodrum’a geldi. Sabah saatlerinde ilçeye gelen Başkan Gürün’e incelemelerinde Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras eşlik etti. Ziyaretine Torba Kavşağı’nda yapımı devam eden otogar inşaatından başlayan Dr. Osman Gürün, daha sonra ünlü sanatçı Fatma Girik’i evinde ziyaret etti. Başkan Gürün daha sonra Bodrum Limanı, Kumbahçe sahili, Turgutreis ve Akyarlardaki altyapı çalışmaları ve Turgutreis Yaşam Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Gürün ve Başkan Aras, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ziyaretler esnasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bodrum’da bu yıl atılan temellerle beraber, altyapı yatırımları, atık su arıtma tesisi, kanalizasyon, limanımız, Turgutreis’teki yaşam merkezimiz, yeni otogarımız; toplam 250 milyon civarında bir yatırım büyüklüğüdür. Bu yatırım büyüklüğü neredeyse bir yıllık bütçemize eşit bir yatırım büyüklüğüdür. Başkanımıza Bodrum’a verdiği değer için teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada Büyükşehir Belediye Başkanımız ile işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam edecek ve Bodrum’un ihtiyacı olan diğer bütün yatırımları da getireceğiz.” dedi.

BODRUM LİMANI 15 HAZİRAN’DA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Basın mensuplarının limandaki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı sorusunu da yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Limanı’nın yeni yüzüyle 15 Haziran'da hazır olacağını ve çalışmaların tamamlanacağının müjdesini verdi. Başkan Gürün; “Bodrum Limanı’ndaki çalışmalarımız planlanandan biraz uzun sürdü. Zeminin mermerden andezite dönmesi ve koronavirüs salgını nedeni ile gecikmeler yaşandı. Sokağa çıkma yasakları, sipariş verilen malzemelerin şehrimize gelişi gibi sebeplerle aksayan çalışmalarımızı ekiplerimiz gece gündüz çalışarak telafi etti ve 15 Haziran’da limanımız yenilenen yüzüyle hemşehrilerimize, yerli ve yabancı misafirlerimize hizmet vermeye başlayacak” dedi. 

Başkan Gürün, mevcut otogar alanında nasıl bir faaliyet olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Oraya merkeze gelen dolmuşlarımız gelip gidecek. Ama biz orayı kesinlikle inşai bir faaliyet içerisinde tutmayacağız. Yani bir bina yapmayacağız, bir ranta dönüştürmeyeceğiz. Orası rekreatif bir alan, bir meydan olsun istiyoruz. Arkada da Bodrum Belediyesi mülkiyetleri olan kısımlar var. Onu çalışıyoruz, Yine beraberce oturup hem Bodrum Belediyemize hem de Büyükşehir’e ait olan alanları birlikte, plan değişikliklerini birlikte yapmamız gerekiyor. Ondan sonra projeyi hazırlayacağız, beraber tartışacağız. Orası, insanların gelip oturduğu, ağaçların gölgesinde çay içtiği bir rekreatif alan olacak. Bina olmayacak, beton olmayacak.” 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com