29 Mart 2024 Cuma

BODRUM KAYMAKAMLIĞI'NDAN SEL AÇIKLAMASI

BHM
19.11.2018 12:00
BODRUM KAYMAKAMLIĞI'NDAN SEL AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz gün yaşanan sel dolayısı ile Bodrum Kaymakamlığından yapılan basın açıklamasında  bazı işyerlerinde, konutlarda, araçlarda ve yollarda hasar meydana geldiği ifade edilerek “Hasar tespitleri sonrası vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususu mevzuat çerçevesinde değerlendirilecek, gereği yapılacaktır” denildi. 
Bodrum Kaymakamlığı İlçede yaşanan sel baskını sonrası bir açıklama yaptı. Açıklamada selde herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmamasının sevindirici olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 
 
“İlçemize son 24 saatte toplam 150 kg yağış düşmüştür. Bu yağışın 120 kg'ı sabah saat 04.00 ile 07.00 arasında yağmıştır. Bu nedenle oluşan sel dolayısıyla bazı işyerlerinde, konutlarda, araçlarda ve yollarda hasar meydana gelmiştir. Sevindirici olan herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmayışıdır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 
 
18-11-2018 pazar günü saat 13:00 itibariyle aşırı yağış sonucu ilçe merkezinde 4 araç devrilmiş, Torba Mahallesi’nde 2 araç denize sürüklenmiştir. Bazı araçlar yolda kalmış hasar görmüştür. Hasar gören araç sayısının artabileceği 10-15 olabileceği düşünülmektedir. İtfaiyeye, belediyeye ve 112 ye 150 civarı su baskını ihbarı gelmiştir. Mükerrer ihbarlar dikkate alındığında bu sayı 100 civarıdır. Özellikle Torba mahallesinde 10 civarı evi su basmış, araçlar sürüklenmiştir. Su boşaltma işlemleri devam etmektedir. İlçe merkezinde Umurca, Yokusbaşı, Konacık, Türkkuyusu Mahallerinde, Yalıkavak Geriş’de, Turgutreis’de muhtelif yerlerde muhtelif işyerlerine ve evlere su girişi olmuştur. Genel olarak azami 100 civarı konut ve işyerinde hasar oluştuğu düşünülmektedir. Yollarda bozulma ve çökmeler ve sahil şeridinde hasarlar oluşmuştur. Herhangi bir yaralanma ve can kaybı söz konusu değildir. 
 
Hasar Tespit talepleri Kaymakamlığımızca alınmakta, Büyükşehir itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri tarafından yapılmaktadır. Hasar tespitleri sonrası vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususu mevzuat çerçevesinde değerlendirilecek, gereği yapılacaktır. 
 
Meteorolojik bilgilere göre yağışın etkisini kaybedeceği öğrenilmekle birlikte vatandaşlarımızın sel tehlikesine karşı uyarıları takip ederek hazırlıklı ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.” 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com