27 Temmuz 2024 Cumartesi

Bodrum Karaada’da İnşaat Başladı

BHM
07.08.2023 17:08
Bodrum Karaada’da İnşaat Başladı
Karaada’da Bodrum Belediyesi Mülkiyetinde bulunan 55 dönümlük arazide atıl durumda bulunan otel ve restoranda yenileme inşaatı başlatıldı.

Bodrum Belediyesi tarafından 2022’de yapılan açıklamada Bodrum’un tam karşısında bulunan ve mavi yolculuk ve günübirlik gezi teknelerinin uğrak noktası olan Karada’da belediyeye ait olan bölümün günübirlik sosyal tesis ve halkın kullanımına açılacak bir dinlenme tesisi olarak tekrar vatandaşlara sunulacağı belirtildi.

Karaada'yı Bodrum’a Mümtaz ATAMAN kazandırmıştı; Karaada bugün “Arkenessos” adıyla Yunan adası olacaktı.

Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman; 1924-1950 yılları arasında yirmi altı yıl, Bodrum Belediye Başkanlığı yapmıştır. Bodrum’un en uzun süre görev yapan belediye başkanı. Belediye Başkanlığı süresince belediyeden hiç maaş almamış, kâtibi Nuri Efendi ve çöpçü İbrahim Efendi’nin aylıklarını da kendisi ödemiş. Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman’ın Bodrum’a en büyük katkısı Karaada’yı Türkiye’ye kazandırmak olmuştur. 1932 yılında Ankara

Hükümeti; Bodrum Yarımadası sahillerinde, belediye hudutları içinde olmayan adaların terk edileceğini telgrafla bildirdiği gün, gece yarısı belediye meclisini toplayarak, Karaada’yı Bodrum Belediye hudutları içine almıştır. Bodrum Belediye Meclisi’nin ve Belediye Başkanı Dr. Ataman’ın bu gece yarısı operasyonu olmasa, Karaada bugün “Arkenessos” adıyla Yunan adası olacaktı. 

Ekte yer alan Resmi Gazetelerin ilki 1933 tarihli, Bodrum limanının karşısındaki Karaada'nın Türkiye'de kalmasına dair İtalya ile yapılan anlaşma onayını içeriyor.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com