18 Nisan 2024 Perşembe

BODRUM KALEİÇİ ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR...

BHM
11.07.2021 11:57
BODRUM KALEİÇİ ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR...
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 3’üncü ‘Bodrum Kaleiçi etkinlikleri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün sahnelediği “Napoliten Şarkılar-Türk Tenorları konseri ile 2 Temmuz 2021 Cuma günü başladı.

Bodrum Belediyesi destekleriyle düzenlenen etkinlikler, birbirinden farklı konserler, bale ve tiyatro oyunlarıyla 21 Ağustos Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce organize edilen etkinlikler Bodrum Kalesi’nde sahnelenecek. Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün de katkı sunacağı organizasyonda pandemi önlemlerinin tamamı alınarak gerçekleştiriliyor.

3. Bodrum Kaleiçi Etkinlikleri 2 Temmuz 2021 Cuma akşamı “Napoliten Şarkılar-Türk Tenorları” konseri ile başladı.

İtalyan ezgilerinin seslendirildiği konserde piyanoda Hüseyin Kaya, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tenorlarından solistler, Besnik Ademoğlu, Ali Murat Erengül, Can Reha Gün, Yoel Keşap, Serkan Taylan ve Ayhan Uştuk’a eşlik etti..

Sahne kurgusu Hüseyin Kaya’ya ait konser geçtiğimiz sezonlarda seyircinin beğenisini kazanan, duygu yüklü İtalyan halk şarkılarından oluşan program sanatseverleri ile buluştu.

 

9 Temmuz 2021 Cuma akşamı, “Tango Tango” konseri seslendiridi.

Orkestra Şefi Tolga Taviş yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları bas Teyfik Rodos ve soprano Filiz Güneş’e eşlik etti. Kostüm Düzenleme Sevcan Yenihayat Horozgil, video prodüksiyon Ahmet Şeren tarafından gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatroları, Moliere’in dünya klasiği oyunu ‘Cimri’yi “10 Temmuz 2021 Cumartesi günü ‘Kaleiçi Etkinleri’ kapsamında sergilendi.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 13 Temmuz 2021 tarihinde “Bodrum Kalesi’nde Dünya Müzikleri”, 22 Temmuz 2021 tarihinde “Yeşilçam Şarkıları” konserleri gerçekleştirilecek.

17 Temmuz 2021 Cumartesi akşamı “TANGO AKŞAMI” sahnelenecek

Ankara Devlet Opera ve Balesi solist ve orkestra sanatçılarından oluşan Evrensel Enseble, Ankara Devlet Opera ve Balesi bale sanatçıları ile ritim, müzik ve dansı sahneye taşıyacak.

Müzik düzenlemesini Deniz Aydın’ın yaptığı Astor Piazzolla’nın büyüleyici tango müziklerine orkestra sanatçıları Deniz Aydın ve İlayda Erden kemanda, Ercan Gören viyolada; Sevinç Aliyev viyolonselde; Özgür Uluçınar kontrbasta ve Melahat İsmailova piyanoda eşlik edecek. Tango Akşamı’nın koreografisini Nilgün Bilsel Demireller üstleniyor.

 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com