Edinilen bilgilere göre, Akyarlar açıklarında Irak uyruklu aynı aileden anne, baba ve iki kız çocuğunun bulunduğu jet ski, olumsuz hava şartları ve etkili dalgalar nedeniyle alabora oldu. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi.
Jet skide bulunan anne, olay sırasında bölgede seyreden bir motor yatın mürettebatı tarafından denizden sağ olarak kurtarıldı. Baba ile iki kız çocuğu ise akıntıya kapılarak kayboldu.
Bunun üzerine denizden ve havadan geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar devam ederken, Yunanistan’ın İstanköy (Kos) Adası açıklarında su yüzeyinde hareketsiz halde bulunan bir kız çocuğu, Bodrum-İstanköy seferini yapan feribottakiler tarafından fark edilerek Yunan Sahil Güvenliği’ne bildirildi.
Yapılan incelemede, hayatını kaybeden çocuğun Bodrum’da kaybolan iki kız çocuğundan biri olduğu belirlendi.
Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp baba ile diğer kız çocuğunu bulmak için Bodrum açıklarında arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, bölgedeki olumsuz hava ve deniz koşullarının çalışmaları güçleştirdiğini belirtti.