19 Nisan 2024 Cuma

Bodrum’da balık avı şenliği

BHM
19.01.2015 08:57
Bodrum’da balık avı şenliği
Bodrum Yarımadası Yalıkavak Sportif ve Amatör Balık Avcıları Derneği (BORABDER) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen balık avı şenliği kapsamındaki yarışmada 'Ortakent Avcılık' isimli takım birinci oldu.

Yalıkavak Mahallesi'nde düzenlenen 3'üncü Balık Avı Şenliği'nde, vatandaşlar Güneşli bir havada güzel bir gün geçirdi. Yöresel sanatçıların konserleri ve halk oyunları gösterileri sunulan şenlikte, balık avı yarışmasına katılanlar Sabah saatlerinde teknelerle denize açılarak oltalarını sallayıp kısmetlerini aradı. 6 Kadın amatör balıkçının da yer aldığı yarışmaya 5'i il dışından 3'er kişiden oluşan 35 takım katıldı. Toplam 23 tekne ile denize açılan amatör balıkçılar saat 15.00'te kıyıya döndü. tutulan balıklar tartılıp, dereceye girenler belirlendi. Yarışmada Ahmet Öztaş, Mustafa Öğer ve Ufuk Özkan'dan oluşan 'Ortakent Avcılık' isimli takım toplamda, çoğunluğu mercan olmak üzere 5 kilo 650 gram balık tutarak birinci oldu. Necdet Akdağ isimli yarışmacı 410 gramlık mercan balığı ile yarışmada en büyük balığını tutan kişi oldu. Dereceye girenlere düzenlenen ödül töreninde kupaları verilerek olta takımı hediye edildi.

 

BORABDER Başkanı Mustafa Uyar, "Amacımız denizlerin korunması konusunda duyarlılık oluşturmak, vatandaşlarımızı denizin güzelliğiyle tanıştırmaktır. Güzel Güneşli bir havada gerçekleşen şenliğimize her geçen yıl ilgi artıyor" dedi. Boyu belirtilen ölçülerden küçük olan balıkların denize geri salındığı yarışmada bu sene avlanan balık miktarında düşüş olduğuna dikkat çeken Uyar "Zaten çok balık avlamayı amaçlamıyoruz. Az ve öz avlanmak önemli. Yarışmaya katılanlar bunun bilincinde. Herkesin de bu bilinçte olması gerekir. Denizlerimizi ve balık neslini korumamamız gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz" diye konuştu.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com