19 Nisan 2024 Cuma

BODRUM BELEDİYESİ’NİN GELİR KAYBI YAKLAŞIK 25 MİLYON TL

BHM
29.04.2020 10:44
BODRUM BELEDİYESİ’NİN GELİR KAYBI YAKLAŞIK 25 MİLYON TL
Bodrum Belediye Meclisi, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan ekonomik mağduriyetin giderilmesi amacıyla belediye taşınmazlarından kaynaklanan alacakların ötelenmesi ile ilgili olarak olağanüstü toplandı.

Olağanüstü gündem nedeniyle, 2020 yılının ikinci olağanüstü meclisini topladıklarını açıklayan Başkan Aras, 11 Mart 2020 tarihinde başlayan salgın tehlikesine karşı alınan tedbirleri özetleyerek 1.5 aylık süre zarfında Belediye Kriz Yönetim Merkezi tarafından gerçekleştirilen faaliyetleri aktardı. Pandemi sürecinde özveri ile çalışan tüm Belediye personeline teşekkür eden Aras, “Bodrum’da şu anda tablo kötü değil hatta iyi bile diyebiliriz. Hastanelerimizde her şey kontrol altında gidiyor. Kamu kurum ve kuruluşlarda alınan önlemler yerinde. Bu dönemde mülki idaremize ve birbirine destek veren Bodrum halkına da teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, Bodrum esnafına bu dönemde mağduriyet yaşatmamak adına borç tahakkuk ettirilmediğini kaydetti. Bodrum Belediyesi’nin 2020 yılında ilan reklam gelirlerinden 241 bin TL, Pazar yeri işgaliyelerinden 2.5 milyon TL, eğlence vergisinden 750 bin TL ve ÇTV’den yaklaşık 1 milyon 250 bin TL’lik bir gelir kaybı yaşayacağını belirten Demirel, "Bu dönemde, olası gelir kaybımızın 25 milyon civarında olduğu düşünülmektedir. Bu gelir kaybı ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kurum içinde çok yönlü tasarrufa gidilmiştir. Bunu parasal olarak ifade edecek olursak geçen yıl 71.503.795,94 TL iken yapılan harcamalar, bu yıl 65.337.970,23 TL civarında gerçekleşmiştir." dedi. Demirel, bu dönemde piyasaya olan ödemelerin ve personel maaşlarının da geciktirilmeden düzenli olarak ödendiğini sözlerine ekledi.

Ahmet Demirel'in konuşmasının ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Zabıta Müdürlüğüne atanan Deniz Özyıldız, Emlak İstimlak Müdürlüğüne atanan Melike Yapıcı Topuz, Bilgi İşlem Müdürlüğüne atanan Kürşat Kahveci ile Etüt ve Proje Müdürlüğüne atanan Özgür Şahin'i meclise tanıttı.

TEK GÜNDEM MADDESİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Toplantının tek gündem maddesi olan, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7244 sayılı “Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun, “Bazı alacakların ertelenmesi, alınmaması veya yapılandırılması” başlıklı birinci maddesi gereğince, yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınının Bodrum’da neden olduğu ekonomik etkilerinin azaltılması amacıyla; 19.03.2020 tarihinden sonraki dönemlere ait, belediye mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak ilgili mevzuatınca yapılan satış, ecrimisil ve kiralamalardan kaynaklanan bedellerin veya tutarların, 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesi, söz konusu alacakların ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com