23 Nisan 2024 Salı

Bodrum’a daha çok turist gelecek

BHM
07.03.2014 14:30
Bodrum’a daha çok turist gelecek
05-09 Mart 2014 tarihleri arasında Berlin’de yapılmakta olan ITB Berlin Turizm Fuarı’na katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Hürriyet Almanya’ya verdiği röportajda  “Bodrum’a daha çok turist gelecek” dedi. 

Başkan Mehmet Kocadon’un Hürriyet Almanya’da yayınlanan röportaj şöyle:

 

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’a daha fazla Alman turist çekmek için ülkenin en büyük tur acentesi TUI ile Berlin’de görüştü. Kocadon, “TUI, Bodrum’a geri dönüyor” dedi.

 

Berlin’de “Türkiye’nin En İyi Yönetilen Turizm Bölgesi” ödülünü alan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, seçimlere bir aydan az biri süre kalmasına rağmen seçim çalışmalarını bırakıp Berlin’de tanıtım faaliyetleri sürdüren ender belediye başkanlarından biri. ITB’de Bodrum standında tanıtım faaliyetlerine katılan Başkan Kocadon, “Bodrum’a daha fazla turist çekmek istiyoruz. Bu nedenle buradaki tanıtımlara her yıl olduğu gibi bu yıl da bizzat geldim. ITB’yi Bodrum için çok önemsiyorum” dedi.

 

Bodrum standında gün boyu sektör çalışanları ağırlayıp tanıtım faaliyetlerini sürdüren Kocadon, “Bodrum yerli ve yabancı turistin büyük ilgi gösterdiği bir merkez. Ancak yabancı turistler içinde Almanların sayısı çok düşük. Biz Almanları da konuk etmek istiyoruz. Bunun için Almanya’nın en büyük ve en önemli tur acentesi TUI ile ikili görüşmeler yaptık. TUI Bodrum’a tekrar dönüyor. Almanya’dan beklediğimiz hedeflere ulaşmak üzereyiz. TUI, Almanya’dan Bodrum’a konuk getirecek” dedi.

 

Bodrum’un kendisi için tutkudan da öte bir yer olduğunu söyleyen Kocadon “Bodrum’umuzun tanıtımı için 30 ayrı ülkede faaliyet yürütüyoruz. 54 ülkeden toplam bir milyon 115 bin turist geçen yıl Bodrum’u tercih etti. Bu yıl hedefimiz bu rakamı bir milyon 500 bine yükseltmek. Bodrum bu yıl yerli ve yabancı toplam 4 milyon turisti ağırlamak üzere hazırlıklarını tamamladı. Alt yapı çalışmalarımız tamamlanıyor. Kentsel dönüşüm sağlayarak yeni meydanlar yaratıyoruz. Bodrum yeniden yapılanıyor” dedi.

 

 

 

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com