28 Mart 2024 Perşembe

BİR BODRUM REZALETİ

BHM
18.08.2014 10:26
BİR BODRUM REZALETİ
Bodrum Gökçeler mevkiindeki içme suyu isale hattı 11'nci kez patladı. Tonlarca su beraberindeki taşlarla birlikte karayoluna akınca, Bodrum-İzmir yolu çift yönlü olarak saatlerce ulaşıma kapandı. Yolun kapanmasıyla yüzlerce araç ve tatilci yolda kaldı. 

Bodrum'da 3 yıl önce DSİ tarafından yapılan içme suyu isale hattı bir yıl içerisinde 11'nci kez patladı. Bodrum- İzmir Karayolu'nun Gökçeler Mevkii'nde patlayan içme suyu hattından tonlarca su saatlerce karayoluna döküldü. Sularla birlikte dağlardan kopup karayoluna dökülen kayalar ve taşlar yolu ulaşıma kapattı. Bodrum-İzmir karayolunda yaklaşık 2 kilometrelik bir alan kullanılamaz hale geldi. Bodrum'dan Muğla ve İzmir yönüne gitmekte olan araçlar yaklaşık iki saat yolda mahsur kalırken, yaklaşık 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Tatilciler dönüş yolunda yaşadıkları sel suyu kabusu nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Trafik polisleri ve itfaiye ekipleri kaza yaşanmaması için yolda geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ ŞOK ETKİSİ YARATTI

 

Yaşanan olayın boyutunu karayolundan aracı ile geçmekte olan danışmanlık şirketi yöneticisi İbrahim Çeçen, cep telefonu ile saniye saniye görüntüledi. Tonlarca suyun karayoluna taş ve kayalarla birlikte indiğini belirten Çeçen, "Yalıkavak'ta yaşıyoruz daha öncede birçok kez bu yol sular altında hatta bazı araçlarda su ve toprak altında kalırken, insanlar canını zor kurtardı. Hergün binlerce aracın geçtiği yolda yaşananlara bir son verilmesi gerek. Büyük şans eseri oradan geçen araçla son anda suların ve kayaların altında kalmaktan son anda kurtuldu. İzmir yönünden geliyorduk, gördüğümüz manzara karşısında şok olduk sanki bir baraj patlamış tonlarca su dökülüyordu" dedi.

 

İsale hattındaki suyun kesilmesinin ardından yaklaşık iki saat sonra iş makinaları yoldaki kaya ve toprakları temizlemeye başladı. Temizliğin ardından yol kontrollü olarak trafiğe açıldı. Belediye işçileri isale hattının tamirine başladı.

DHA
Su isale hattı

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com