19 Nisan 2024 Cuma

Besiad Üyeleri Bir Araya Geldi

BHM
13.12.2014 13:22
Besiad Üyeleri Bir Araya Geldi
Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği’nin (BESİAD) geleneksel Perşembe toplantısında yeni muhasebe uygulamaları, vergi ve şirket denetimlerine ilişkin Türk Ticaret Kanunu’nda yapılan düzenlemeler konusunda işverenlere bilgi verildi.
Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği'nin (BESİAD) geleneksel Perşembe toplantısında yeni muhasebe uygulamaları, vergi ve şirket denetimlerine ilişkin Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan düzenlemeler konusunda işverenlere bilgi verildi.
BESİAD'ın geleneksel Perşembe toplantısı Gümbet'teki Flora Otel'de gerçekleştirildi. BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Köroğlu'nun başkanlığında toplanan BESİAD üyeleri, bu hafta yeni vergi ve muhasebe uygulamaları konusunda bilgi edindi. Toplantıya Bodrum Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan, DTO Meclis üyesiArif Yılmaz, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve Kent Konseyi BaşkanıHamdi Topçuoğlu da katıldı.
BESİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Köroğlu, BESİAD üyeleri için yeni dönemde başlattıkları projeler hakkında kısa bir bilgi vererek toplantıyı açtı. Bu kapsamda Genç BESİAD projesinin tüzük çalışmalarının devam ettiğini belirten Köroğlu, BESİAD International Projesi'nin de yakın zamanda hayata geçirileceğini söyledi. Köroğlu, üyelere yönelik eğitim çalışmalarının talepler doğrultusunda devam ettiğini belirterek, "Bu eğitim projeleri kapsamında, profesyonel hayatta kişisel imaj, yönetim becerileri, Y kuşağı, Yenilikçilik, finansçı olmayanlar için finans eğitimi gibi konular yer alıyor. Bugün de Maliye eski müfettişi Hakan Ali Gönül'den bazı yasal düzenlemeler konusunda bilgi edineceğiz" diye konuştu.
Daha sonra bir sunum yapan eski Maliye Müfettişi Hasan Halil Gönül, önümüzdeki Maliyılda şirketleri bekleyen gelişmeleri, muhasebe ve vergi alanındaki yenilikleri ve şirket denetimlerine yönelik yeni uygulamaları anlattı. Gönül, Türkiye'de 'bağımsız denetim' konusunda yeni muhasebe döneminin başladığına dikkat çektiği konuşmasında, Ticaret Hukuku ve Vergi alanında şirketleri bekleyen yükümlülüklere dair de önemli bilgiler paylaştı. 
 
BHM
Bodrum BESİAD

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com