27 Temmuz 2024 Cumartesi

Belediye, çocuk parklarını kiraya verdi!

BHM
26.11.2022 13:55
Belediye, çocuk parklarını kiraya verdi!
Bodrum Belediyesi tarafından çocuk oyun alanları ve spor tesisleri, 5 yıllığına özel bir şirkete kiraya verildi.

Bodrum Belediyesi’nin Torba, Ortakent ve Yahşi mahallelerinde yer alan çocuk oyun alanı, spor tesisi ve yeşil alanlarının 28 Ekim 2022 Cuma günü yapılan ihale ile 5 yıllığına kiraya verildiği öğrenildi. Halkın kullanımına sunulması gereken spor tesisi, çocuk parkları ve oyun alanlarının özel bir şirkete rant amaçlı verilmesi vatandaşın tepkisini çekti.

Yapılan bu ihaleden, CHP ilçe başkanı ve bazı meclis üyelerinin ise haberinin olmadığı iddia edildi. İhaleyi alan şirket, vakit kaybetmeden inşaat çalışmalarına başladı. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, başkan seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, kamuya ait alanların kamu ve halk yararı dışında kullanılmayacağını belirtmiş, “halk ile ilgili kararları yine halk ile birlikte alacağız, yeşil alanları, çocuk oyun alanlarını sosyal tesisleri çoğaltacağız" demişti.

Başkanın bu sözlerini de hatırlatan bölgedeki vatandaşlar, belediyenin elbette kendine ait mülkleri kiraya verebileceğini ancak Bodrum’da yetersiz sayıdaki çocuk oyun alanları, spor tesisleri ve yeşil alanların rant amacıyla kiraya verilmesinin asla düşünüleneyeceğini ifade ederek duruma tepki gösterdi. 

Torba’da bulunan üç çocuk oyun alanı ve spor tesisinden biri, Bodrum Belediye Meclisi kararı ile betona çevrilerek sağlık ocağı yapıldı. Akabinde arsayı bağışlayan aile, Bodrum Belediyesi aleyhine dava açtı. Torba’da sadece iki çocuk parkı kaldı. O parklardan birinin de 5 yıllığına 180 bin TL’ye kiraya verilmesi halk tarafından tepki ile karşılandı.

Spor kulüpleri de duruma tepkili! 

CHP’li belediyeye yakışmayan bir durum olduğunu ifade eden bir spor kulübü yetkilisi, bu ihalede halk yararı olmadığını belirterek “CİMER ve BİMER dahil her yere şikayet edeceğiz” dedi.

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com