19 Mart 2024 Salı

BELEDİYE ÇALIŞANLARI 1 MAYIS'I TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİYLE KUTLADI

BHM
02.05.2021 10:57
BELEDİYE ÇALIŞANLARI 1 MAYIS'I TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİYLE KUTLADI
Bodrum Belediyesi Personel A.Ş. ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonrasında varılan ortak karar ile bin işçiyi ilgilendiren bir buçuk yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bodrum Belediyesi'nin Akçaalan Mahallesi'nde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü Evsel Atık Şefliği'nde gerçekleşen imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, Sendika Genel Merkez Denetleme Kurul Başkanı Ali Haydar Özcan ve Disiplin Kurulu Üyesi Cem Özer, Belediye İş Sendikası İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barut katıldı.

696 Sayılı Kararname ile Bodrum Belediyesi'nde taşeron firma personeli olarak çalışan personellerin Belediyeye ait şirketlerde kadroya alınmasından sonra ilk defa 2020 Temmuz ayı itibariyle maaş dengesizliklerinin giderilmesine yönelik “toplu iş sözleşmesi” imzalanmış, dengesizliklerin giderilmesi için azami özen gösterilerek, meslek grupları arasında “maaş farklılıkları %90 oranında” düzeltilmişti.

Bugün gerçekleşen toplu iş sözleşmesiyle Personel A.Ş. bünyesinde çalışan personele ödenecek en düşük maaş 3.900,00 TL olurken, ortalama maaş düzeyi ise 4.100,00 TL oldu. Maaşlarda %12,27 lik bir artış sağlanırken, sosyal yardımlarda ise %50 artış sağlandı.

İmza töreni öncesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ali Osman Özsaraç günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Özsaraç'ın ardından Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, "Değerli dostlar, keşke bugünü alanlarda kutlayabilseydik. Keşke daha coşkulu, keşke Bodrum Belediye personelinin tamamı burada olabilseydi ama bugünün şartlarında yapabildiğimizin en iyisi buydu. Burada olan ve olamayan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" dedi.

Akbay'ın ardından Belediye İş Sendikası Genel Merkez Denetleme Kurul Başkanı Ali Haydar Özcan, Genel Başkan Nihat Yurdakul'un selamını ileterek başladığı konuşmasında, "Türkiye koşullarına baktığımızda asgari ücretin 2 bin 800 lira olduğu bir dönemde, demokrasinin kalelerinden biri olan Bodrum'da, Bodrum Belediye Başkanı cumhuriyet çocuğu, aydınlık yüzüyle 4 bin liraya yakın en düşük yevmiyeyi tutarak 5 binin üzerine çıkarmış bulunmaktadır. Hani bizim emekçilerin bir sloganı var ya: Bu daha başlangıç diyoruz. Biz ona inanıyoruz ki, böyle başlayan bir belediye başkanı ve ekibi önümüzdeki dönemlerde emekçi kardeşlerimizin yüzünü daha da güldürecektir." dedi.

BAŞKAN ARAS:"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Emekçi arkadaşlarım hepinize selam olsun. Hepinizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününüz kutlu olsun" diyerek başladığı konuşmasında hayatını kaybeden personel ve yakınları için başsağlığı diledi.

Normal şartlarda toplu iş sözleşmesinin Temmuz ayında imzalanmasının planlandığını belirten Başkan Aras, "Toplu sözleşme için bazı rakamlar üzerinde duruyoruz, tartışıyoruz, dedim ki; Sevgili arkadaşlar biz bunları yaparız ama bu 1 Mayıs'ı boş geçmeyelim. Yapacaksak 1 Mayıs'ta yapalım. İşçiye bayram yapalım 1 Mayıs'ı dedim." dedi.

Toplu iş sözleşmesi çalışmalarına verdikleri emekten dolayı Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ve emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine devam eden Başkan Aras, "Biz günümüz Türkiye'sinde emeğin, örgütlü mücadelenin çok değerli olduğunu biliyoruz. Şu anda savrulan, zaman zaman siyasi, ticari, ekonomik sıkıntılar yaşayan ülkemizde emekçi ayakta tutuyor ülkemizi. Ne kadar önemli iş yaptığınızı biliyorsunuz. Şu anda salgın yüzünden insanlar evlerine kapanmışken 16 milyon emekçi sokaklarda çalışıyor, fabrikalarda çalışıyor, hayatı pahasına, canı pahasına, evine ekmek götürebilmek için mücadele ediyor. Ben bu değerli mücadelenin kıymetini biliyorum. O yüzden geldiğimiz andan beri bütün çabamız emeğiyle, alın teriyle Bodrum'a hizmet eden; ki bende onlardan bir tanesiyim, biz de emekçiyiz, insanlara hizmet eden bu değerli kardeşlerimin sonuna kadar haklarını alabilmesi, hak ettiklerini alabilmesi, mücadelemiz bu."

Emekçilerin hakları için hiç bir bahaneyi öne sürmediklerini dile getiren Başkan Aras, "Sadece ve sadece gelirlerimizi arttırmak için çalışıyoruz. Kayıp, kaçakla mücadele ediyoruz ki daha fazla gelir olsun, o gelirlerden sizlere daha fazla verelim, daha fazla pay verelim. Bunun için çalışıyoruz." dedi.

"Sosyal adaleti sağlamak için adaletsiz gelir durumunu ortadan kaldırmak durumundayız" diyen Başkan Aras, bu adaletsizliği en aza indirmek için devamlı bir çalışma içinde olduklarını, her yeni dönemde bu adaletsizliği en aza indireceklerini söyledi.

Başkan Aras konuşmasını, " 1 Temmuz'da başlaması gereken toplu sözleşmenin gerekleri 1 Mayıs'ta, bugünden itibaren başlatılmış durumdadır." diyerek işçilere müjde verdi.

YILIN EMEKÇİLERİNE PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Yılın Emekçisi" ödülü dolayısıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Ahmet Işık'a plaket takdim ederken, Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli paramedik Hilal Aydın adına Melek Hastürk'e plaket takdim etti.

Düzenlenen etkinlik toplu iş sözleşmesi imza töreni ile sona erdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras törenin ardından sahada çalışan işçileri ziyaret ederek 1 Mayıs emek ve Dayanışma Günlerini kutladı. 

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com