28 Mart 2024 Perşembe

BAKANLIK VE THY'DEN "DİREKT TURİZM HAMLESİ"

BHM
14.10.2018 12:02
BAKANLIK VE THY'DEN
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY arasında yapılan anlaşma ile 2019 yılından itibaren "Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e" tarifeli seferler başlayacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' konulu iş birliği imza törenine Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve diğer ilgililer katıldı.

İşbirliği kapsamında Türk Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı'ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı'ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı'ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurt dışı seferi icra etmeyi planlıyor. 

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, "Şu andan itibaren, 2019 yaz tarifesiyle beraber 13 hattı devreye alacağız. Bu hatlarla beraber 67 tane frekans artışı yapmış olacağız. 13 yeni destinasyon, 67 frekans. Bunun bir özelliği daha var. Özellikle burada kırmızı kuyruk, yani THY’nin business class uçaklarıyla daha nitelikli ziyaretçiyi ülkeye çekmeye çalışacağız" dedi.

Aycı konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bu hamle, Türkiye turizminin geleceği açısından, nitelikli  turistin gelmesi, kişi başına harcamaların arttırılması bakımından büyük önem taşıyor. Özellikle Sayın Bakanın  kendisinin de sıkı sık bize öneride bulunduğu golf turizminin Türkiye'de  özellikle Antalya merkezli gelişmesini sağlayacak. Hakikaten muhteşem  golf sahalarımız var. THY olarak, Antalya Açık Gol Turnuvasıyla büyük bir destek  veriyoruz. Şimdi de özellikle İngiltere'den hat sayısını artırmak suretiyle,  'business class' uçaklar koymak suretiyle Antalya'ya direkt olarak, golf  turizminin getirilmesi ve bu ziyaretçilerin sayısının daha da artırılması için  mücadele edeceğiz. Belki ileride ürünlerimiz sadece uçmakla beraber sınırlı  kalmayacak. Belki uçak bileti, araç kiralama, otel ve diğer tüm hizmetleri de  paket haline getirip Sayın Bakanımızla birlikte inşallah, o sektöre çok hakim  olduğu için buralardaki bize ön açacak hareketlerin içerisinde THY bulunacaktır." Kaynak: 'Direkt Turizm Hamlesi' protokolü imza töreni yapıldı 

Türk Hava Yolları’nın 29 Ekim tarihinde açılacak İstanbul Yeni Havalimanı’ndan gerçekleştireceği ilk uçuşlar da netleşti.

BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com