28 Mart 2024 Perşembe

BAKAN ERSOY'DAN 2 ÖNEMLİ AÇIKLAMA

BHM
13.03.2019 16:45
BAKAN ERSOY'DAN 2 ÖNEMLİ AÇIKLAMA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bodrum'a geldi. 

Bakan Ersoy, restorasyon çalışmaları süren Bodrum Kalesi'nin yüzde 60'lık kısmını söz verdikleri gibi 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü'nde açacaklarını söyledi. Bakan Ersoy, Kale içindeki sahne bölümünü de 1 Haziran'dan önce monte edeceklerini kaydetti. 

Bakan Ersoy daha önce yaptığı açıklamalarda Bodrum Kalesi’nin 1’inci etap çalışmalarının 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’ne kadar tamamlanıp ziyarete açılacağını söylemişti. Bugün çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Ersoy, Muğla Anıtlar ve Rölöve Müdürü Bilge Hafize Özyer’den çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
 
Bakan Ersoy’a ziyaretinde Muğla Valisi Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Taner Uslu ve Kemal Orman, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen ve Ak Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Tahir Ateş'in de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup eşlik etti. 
 
Bakan Ersoy, Bodrum Kalesi çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi; 
 
“Biliyorsunuz Bodrum Kalesi’nin sezona yetiştirilmesi için bir çalışmamız var. Geçen sene sezon sonunda sezona burayı yetiştireceğimizi taahhüt etmiştik. Bu yüzden gerekli incelemeleri yerinde yapmak için özellikle bugün ziyaret ettim. Söz verdiğimiz gibi Bodrum Kalesi’nin birinci etabını 18 Mayıs’a yetiştiriyoruz. Ben burada özellikle restorasyon çalışmalarında görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geceli gündüzlü çalışıyorlar yetiştirebilmek için. 18 Mayıs’ta söz verdiğimiz gibi Dünya Müzeler Gününde yüzde 60’lık kısmını açacağız." 
 
Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki sahnenin tamamlanarak kalenin eski aktivitelerine de kavuşacağını belirterek şunları dile getirdi: 
 
“Bunun dışında bir önemli noktada Bodrum bir kültür şehri, kültür ve sayfiye bölgesi. Burada kültür çok önemli ve en büyük aktivite alanı da kale içindeki sahne bölümüydü. Bunu da söz verdiğimiz gibi 1 Haziran’dan önce sahneyi monte edeceğiz. Bizim restorasyon ekibimizi sezon için arka bölümlere çekilecekler ve bu sene Bodrum Kale içi eski canlılığına, eski aktivitelerine kavuşacak. Ayrıca ben güzel sanatlar ve opera ve bale bölümlerimize talimat verdim. Bu yaz bu sahnenin de açılması sebebiyle ilave turneler buraya kaydırmaları talimatını verdim. Bu yaz bakanlığımızın da desteklediği çok önemli bir aktivite alanı haline gelecek kale içi. Kale içi ve Bodrum merkezin canlanması içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. 
 
'FIRSATÇILARA İZİN VERMEYECEĞİZ'
 
Gündoğan Çetili Burnu’nda geçtiğimiz günlerde mendirek yapmak gayesiyle denize yapılan dolguyla yeniden gündeme gelen Besa İnşaat’a ait proje, izinsiz ilave inşaat ve dolgular olduğu gerekçesiyle mühürlenerek durdurulmuştu. 
 
Bakan Ersoy, mühürlenerek durdurulan BESA İnşaat’a ait proje hakkında konuşarak: “Durdurulmasını ben talep ettim. Bugün de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi ve şu sözleri ekledi:
"Durum bize ulaştı. Ben de pazar günü Sayın Valimiz ile görüştüm ve hızlı bir şekilde durdurulmasını talep ettim. Zaten ertesi gün Valimiz de mühürleme işlemini yaptı. Maalesef seçim öncesi böyle fırsatçılar oluyor. Kapadokya'da da aynısı yaşanmıştı biliyorsunuz. Burada da benzer durum yaşandı. Sonunda da olayların nereye gittiğini hep beraber gördük. Böyle fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Mühürleme işlemini yaptık. Bugün de savcılığa suç duyurularımızı yapıyoruz. Biz Bakanlık olarak sıkı sıkıya konuyu takip edeceğiz. Yani artık Türkiye'de herkesin yasalara uygun yatırım yapması lazım, yasalara uygun inşaat yapması lazım. Gelen her talebi de kontrol edip, değerlendirerek sonuçlandıracağız" diye yanıtladı.
 
Bakan Ersoy, Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ndeki incelemelerinin ardından ilçedeki iki taksi durağını ve Cevat Şakir Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Ersoy daha sonra Hanedan Mezarı Arkeopark Alanı'nda incelemelerde bulunmak üzere Milas ilçesine hareket etti. 
BHM

Son Haberler

©2016 - BHM | BODRUM HABER MERKEZİ info@bodrumhabermerkezi.com